Galatasaray'da Kupa Rotasyonu

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadiklari Antalyaspor maçinin 11’ine göre Fatih Karagümrük karsisinda 6 degisiklik yapti.

Ziraat Türkiye Kupasi Çeyrek Final maçinda Galatasaray evinde Fatih Karagümrük ile karsilasiyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk yogun maç fikstüründe kupada rotasyona gitti ve son oynadiklari Antalyaspor karsilasmasina göre 11’de 6 degisiklik gerçeklestirdi. Buruk; Fernando Muslera, Davinson Sanchez, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Dries Mertens ve Carlos Vinicius’un yerine Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakci, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira ve Wilfried Zaha’ya görev verdi.

Galatasaray’da dünkü antrenmandan agrilari olan Mauro Icardi ile sakatliklari devam eden Hakim Ziyech ile Serge Auirer kadroda yer almadi.

Baris Alper Yilmaz bu sefer de forvet

Okan Buruk, Fatih Karagümrük mücadelesinde Baris Alper Yilmaz’i forvette görevlendirdi. Bu sezon birçok pozisyonda görev alan ve oynadigi mevkilerde de basarili performans sergileyen Baris Alper, son yaptiklari Antalyaspor karsilasmasinda ise sag bekte baslamisti.

Sergio Oliveira 18, Wilfried Zaha 5 maç sonra 11’de

15 Aralik’taki antrenmanda fitness merkezinde bireysel kuvvet çalismasi sirasinda sakatlik yasayan ve uzun bir tedavi sürecinin ardindan sahalara dönen sari-kirmizililarin Portekizli futbolcusu Sergio Oliveira, iyilestikten sonra yavas yavas maçlarda süre almaya baslamisti. Bu sezon en son Pendikspor’a karsi 11’de baslayan Oliveira, Karagümrük karsilasmasiyla 18 maç sonra 11’de görev aldi.

Galatasaray’in Fildisi Sahilli futbolcusu Wilfried Zaha, Karagümrük mücadelesine 11’de basladi.

Bu sezon son olarak Bandirmaspor ile oynanan Türkiye Kupasi karsilasmasinda 11’de süre alan Zaha, daha sonra 3’ü Süper Lig, 2’si de UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 5 maç sonra 11’de sahaya çikti. Okan Buruk, Antalyaspor karsilasmasi sonrasinda düzenlenen basin toplantisinda, 31 yasindaki futbolcunun 11’de baslama istegini ifade etmisti.

Sari-kirmizililar mücadeleye; Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakci, Derrick Köhn, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Tete, Kerem Aktürkoglu, Wilfried Zaha ve Baris Alper Yilmaz 11’i ile basladi.

Yedeklerde ise, Jankat Yilmaz, Eyüp Aydin, Davinson Sanchez, Kerem Demirbay, Dries Mertens, Lucas Torreira, Baran Demiroglu, Hamza Akman, Tanguy Ndombele ve Carlos Vinicius 11’i ile basladi.

Kaynak: İHA