Fenerbahçe'nin Konugu Baskonia

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague 27. hafta karsilasmasinda yarin Ispanyol ekibi Baskonia Vitoria-Gasteiz’i konuk edecek.

THY Euroleague’de Fenerbahçe Beko, 27. haftada Baskonia Vitoria-Gasteiz ile karsilasacak. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele yarin saat 20.45’te baslayacak. 18 Subat’ta Konya’da oynanan Türkiye Kupasi finalinde A. Efes’i maglup ederek sampiyonluga ulasan Fenerbahçe, 11 gün sonra ilk resmi maçina Baskonia karsisinda çikacak. Euroleague’de son 2 deplasman maçinda maglubiyet yasayan sari-lacivertliler, ligde 26 maçta 15 galibiyet, 11 maglubiyetle 6. sirada yer aliyor. Ispanyol ekibi ise 14 galibiyet, 12 maglubiyetle 8. sirada bulunuyor.

33. randevu

Fenerbahçe ile Baskonia, Euroleague’de bugüne kadar 32 kez karsilasti. Sari-lacivertliler 15 kez parkeden galibiyetle ayrilirken, Ispanyol ekibi 17 maçta üstünlük sagladi. Fenerbahçe, sezonun ilk yarisinda deplasmanda oynadigi karsilasmayi 80-79’luk skorla kaybetti. Rakibine karsi Euroleague’de son 4 müsabakayi kaybeden sari-lacivertliler, Istanbul’da kazanarak bu seriyi sonlandirmak istiyor.

Iki takimda öne çikanlar

Euroleague’de bu sezon Fenerbahçe 81.12 sayi, 33.5 ribaund ve 17.7 asist ortalamalariyla oynarken; Baskonia ise 82.77 sayi, 35.3 ribaund ve 19.3 asist ortalamasi elde etti. Sari-lacivertlilerde Scottie Wilbekin 13.6 sayi ortalamasi ile ön plana çikarken, Ispanyol ekibinde de Markus Howard 19.2 sayi ortalamasi yakaladi.

Sari-lacivertliler, evinde 4 maçtir kazaniyor

Bu sezon evinde oynadigi 12 maçta 11 galibiyet elde eden sari-lacivertliler, iç sahada en basarili takimlar arasinda yer aliyor. Jasikevicius’un ögrencileri, taraftari önünde çiktigi son 4 maçta parkeden galibiyetle ayrildi.

Fenerbahçe, Basketbol Süper Ligi’nde de sahasinda 9 maçin tamamini kazanmayi basardi.

Kaynak: İHA