Doktor Tavsiyesi Milli Sporcu Yapti

Adana’nin Kozan ilçesinde 6 yasindayken çok hareketli oldugu için ailesinin doktora götürdügü 15 yasindaki Serdar Murat Yildiz, doktorun tavsiyesi ile basladigi satrançta milli takima kadar yükseldi.

Serdar Murat Yildiz, 6 yasindayken hareketli oldugu için doktora götürüldü. Ankara’daki doktor, ailesine çocugun yüzme ve satranca yönlendirilmesini tavsiye etti. Bunun üzerine ailesinin satranca yönlendirdigi Yildiz, kisa sürede milli takima kadar yükselip hem ailesinin hem de ilçenin gururu oldu. Oglunun ögretmenleri ve doktorlarin destegi ile bir basari hikayesi olustugunu belirten baba Ahmet Yildiz, “Ankara’da 6 yasinda iken doktor tavsiyesi ile oglumuzu satranca baslattik. Doktorumuz satranç ve yüzme önerdi. 9 yildir devam ediyor satranca. Serdar’i masaya oturtamazdiniz. Tabir olarak düz duvara tirmanirdi. Simdi 4-5 saat boyunca satranç maçi yapabiliyor. En son milli takima seçildiginde 5,5 saat maç yapti” diye konustu.

Serdar Murat Yildiz ise, “Kozan Fen Lisesinde okuyorum. Satranç ve basket oynuyorum. Ben küçükken babamin da dedigi gibi biraz huysuz bir çocuktum. Derslerde dikkat eksikligim vardi. Bunun üzerine Ankara GATA’da doktorun yanina gittik ve satranç ve yüzmeyi önerdi. Yüzmeye bir süre gittim ama satranç daha dikkat çekici oldu. 9 yildir da Ankara’da özel bir satranç akademisine bagli çalismalarimi sürdürüyorum. Uzun soluklu bir çalisma. Çok çalisma degil, sürekli düzenli çalismak önemli. Ben çok çalisarak degil, düzenli, planli çalisarak basariyi yakaladim” dedi.

Sosyal medyaya vakit ayirmamasinin basarisina büyük katki sundugunu kaydeden Yildiz, “Su an satranç olmasaydi Kozan Fen Lisesinde olamazdim belki de. Geçen yil LGS’ye hazirlanirken çok çalismadim ama düzenli çalistim. Basari ile okulda bayagi bir popülerlik oldu. Satrançta bu yil Türkiye 6.’si oldum, milli takim kampina seçildim. Hedefim Avrupa’da derece yapmak. Satranç ile benim yasitlarimin 4 saatte çalisip çözdügü sorulari ben 1 saatte çözebiliyorum. Bu çok zeki olmaktan degil. Satranç analitik düsünceye büyük katki sunuyor. Gözlerim kapali yaklasik 30 hamleye kadar aklimda tutabiliyorum. Evde bilgisayara karsi ya da babama karsi oynadim. Görenler sasiriyor ama benim seviyemdeki arkadaslarim bunu çok rahat oynayabiliyor. Sosyal medyanin basariya olumsuz etkisi var. Ben düzenli bir çalisma ile basariyi yakaladim. Benim akranlarim sosyal medya ile vakit geçirirken, onlar sosyal medya kullaniyordu. Çok az kullaniyorum, zorunlu mesajlar hariç telefonum hep kapaliydi” diye konustu.

Kaynak: İHA