Dag Kayagi Türkiye Sampiyonasi Rize'de Yapildi

Türkiye’nin farkli yerlerinden gelen 65 sporcunun 6 farkli kategoride yaristigi Dag Kayagi Türkiye Sampiyonasi, Rize’nin Ikizdere ilçesinde düzenlendi.

Ikizdere ilçesinde bagli Cimil Yaylasi’nda bu yil 3. kez düzenlenen sampiyonada Türkiye’nin farkli yerlerinden gelen 65 sporcu 6 farkli kategoride yaristi. Start noktasindan basladiktan sonra belli bir mesafe tirmanan sporcular, tirmandiklari yerden kayarak en kisa sürede yarisi bitirmeye çalisti. Kiran kirana görüntülere sahne olan yarislarin sonucunda dereceye giren sporcular, madalyalarini aldi. Ayni zamanda bugün düzenlenen yarisma ile Cimil Yaylasi’nin Dünya Dag Kayagi Sampiyonasi’na ev sahipligi yapip yapamayacagi belirlenecek.

“Dünya Dag Kayagi Sampiyonasi’na ev sahipligi yapmaya aday olacagiz”

Ilerleyen yillarda Cimil yaylasinda dünya dag kayagi sampiyonasina ev sahipligi yapmak için aday olacagina vurgu yapan Rize Valisi Ihsan Selim Baydas, “Bu yarismanin bugün yapilabiliyor olusu bizim için bir akreditasyon çalismasinin da neticesi olacak. Insallah önümüzdeki yillarda burada Dünya Dag Kayagi Sampiyonasina ev sahipligi yapmaya aday olacagiz. Olimpiyatlarda da puan müsabakalarini yapildigi yer haline gelecek. Kis senliklerini yavas yavas spor organizasyonlarina çevirecegiz. Kis sezonunu turizm sezonuyla ayrilmaz bir parça haline getirmeye gayret edecegiz. Insallah bu organizasyonlar uluslararasi olarak düzenlenmeye devam edecek” ifadelerini kullandi.

“2025 Dünya Kayak Sampiyonasi heyecanini insallah burada yasayacagiz”

Dünya sampiyonasinin Rize’de gerçeklestirilmesiyle beraber bölge turizmine destek verilecegini ifade eden Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Enes Eminoglu, “2025 Dünya Kayak Sampiyonasi heyecanini insallah burada yasayacagiz. Çalismalar gerçeklestiriliyor. Bulundugumuz arazi çok kiymetli. Bu çalismalar yapildiktan sonra dünya sampiyonasinin burada yapilmasi hem Rize’mizi hem de bölgemizi turizm açisinda da uluslararasi kamuoyunda yer alacak. Ülkemize çok ciddi deger katacaktir" seklinde konustu.



“Burasi en uygun yerlerden bir tanesi”

Sampiyonalarin yapilacagi en iyi alanlardan birinin Cimil yaylasi oldugunu belirten dag kayagi sporcusu Emirhan Kabarto, “Bugün burada hiz yarismasi için geldik. Eleme etabini geçtim bir sorun olmadi. Insallah iyi bir sonuçla buradan dönecegim. 2019 yilindan beri yarismalara katiliyorum. Son 3 yildir birincilikle bitiriyorum. 2 yildir da burada gerçeklestiriliyor. Bu yil da birinci olarak seriyi devam ettirmek istiyorum. Buranin kari daha iyi. Bizim sporumuzda pist disinda bol karda yapildigi için burasi en uygun yerlerden bir tanesi. Bu yil üçüncüsü yapildi ama bunun devami gelecektir” ifadelerini kullandi.

“Bu sene tekrardan sampiyonluk alacagim”

Önceki senelerde sampiyonluk yasayan Burhan Karadayi, tekrardan birinci olmak için yaristigini söyleyerek, “Yarismalar çok güzel. Pisti de çok güzel yapmislar. Kar kalitesinde hiçbir sikinti yok. Üçüncüsü düzenlenen dag kayagi sampiyonasinda geçen sene birinci oldum. Ondan önceki sene üçüncü olmustum. Bu sene tekrardan sampiyonluk alacagim” derken, sporculardan Berfin Karakaya ise “Bugün Türkiye sampiyonasi var. Elimizden gelen her seyin en iyisini yapacagiz. Parkur yeri gayet iyi. Insallah birinciligi alacagim” dedi.

Kaynak: İHA