Bursaspor'da Kritik Toplanti Gerçeklesti

Bursaspor Genel Sekreteri Erkan Öncel, benzinlik arazisinin satisinin durdugunu belirtirken, sirketlesme ile ilgili de önemli bilgiler verdi. Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Güleç ise kulübün gelecegi ile alakali önemli adimlar attiklarini ve sistemin böyle gitmeyecegini dile getirdi.

Bursaspor Genel Sekreteri Erkan Öncel ile Reklam ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Güleç, basin toplantisi düzenledi.

Özlüce Ibrahim Yazici Tesisleri’nde yapilan toplantida ilk sözü alan Erkan Öncel, “Bugünkü basin toplantimizi 4 ana baslik seklinde planladik: Benzin istasyonu arazisinin son durumu, AK Parti belediye baskanlari ziyaretleri, Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi ve ayni zamanda Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ibrahim Burkay’in ziyaretleri, son olarak da kulübün sirketlesme hamleleri. Ilk olarak herkesin merak ettigi benzin istasyonu arazisinin durumuyla baslayalim. Bu konuda yönetim kurulu olarak çok emek verdik. Kulübümüz için önemli bir degerin elimizden kayip gitmesini istemedik. Bir dizi ziyaretler gerçeklestirdik ve sonunda basarili olduk. Eski bakanimiz Faruk Çelik ve Bursa Milletvekilimiz Mustafa Varank’in katkilariyla benzin istasyonu arazisinin satisini durdurduk. Bu bizler için büyük bir basari ve hedeflerimizden birini gerçeklestirmenin hakli gururunu yasiyoruz” dedi.



“Ciddi gelismeler olacak”

Erkan Öncel, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ve beraberindekilerle yapilan görüsme ile ilgili olarak da, “Kulübümüze son dönemde gerçeklesen ziyaretlerden biri de büyüksehir belediye baskanlarimizin iade-i ziyaretiydi. Kendileri hem oyuncularimizla bir araya geldi hem de yönetim kurulu olarak görüsmeler yaptik. Gönül rahatligiyla söyleyebilirim ki biz gelecek için çok umutluyuz. Yapabilecegimiz hamleleri masaya yatirdik ve hemen hemen hepsinde mutabik kaldik. Ilerleyen günlerde yapacagimiz çalismalari duyuracagiz. Üçüncü basligimiz Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi ve Baskan Vekili, ayni zamanda Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ibrahim Burkay ile yaptigimiz görüsmelerdi. Bununla ilgili çok soru aldik. Bazi gelismeleri direkt duyuramiyoruz, ancak federasyonun Vakifköy’ü milli takimlar merkezi olarak kullanma gibi bir düsüncesi ve projesi oldugunu belirtmeliyim. Futbolcu fabrikamizin öneminin farkindalar ve bu konuda çalismalar yapacaklarini biz de onlara destek olacagiz. Altyapimiz bizim için kirmizi çizgimiz. Yönetim olarak projelerimiz var ve ilerleyen dönemde ciddi gelismeler olacagini düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

“TFF üst liglerdeki takimlarin sirketlesmesi yönünde karar aldi”

Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri Erkan Öncel, herkesin merak ettigi sirketlesme konusuyla ilgili olarak sunlari söyledi:

“Son dönemde gündeme gelen sirketlesme hamlelerimiz ile devam edelim. Öncelikle belirtmeliyim ki kulüp olarak bu sisteme geçmek zorundayiz. Federasyon ile yaptigimiz toplantida bunu da dile getirdiler. Bununla birlikte kulübümüzün menfaatlerini koruyarak hareket edecegiz. Kimseyi zarara ugratmak istemiyoruz. Bu konuyla ilgili bizleri arayan herkesle iletisime geçiyoruz, toplantilar yapiyoruz. Hangi modelin bize daha uygun oldugu konusunda arastirmalarimiz devam ediyor. Bir ekip olusturduk ve onlar da ellerinden geleni yapiyorlar. Bu durum bizi mutlu ediyor ve umuyoruz ki bu süreçten de alnimizin akiyla çikacagiz. Bizim dernek statüsünden varligimizi sürdürmemiz çok zor. TFF de üst liglerdeki takimlarin sirketlesmesi yönünde karar aldi.”

“Mikro bütçeler yöneten insanlar, makro düzeyde bütçeleri yönetemez”

Bursaspor Kulübü Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Güleç de sirketlesme ile alakali önemli açiklamalar yapti. Güleç, “Biz 100 günlük bir görev süresi için buraya geldik. Buradan enkaz edebiyati da yapabiliriz, top da çeviririz ama biz gelirken bunlarin hiçbirini yapmamak için geldik. 100 gün sonra da takdiri kongre üyelerine birakacagiz. Projelere baktigimda da içinden çikilmaz isler gördük. 5 aylik yönetimin 10 yillik sözlesme imzaladigini da gördük. Biz polemik olusturmak için demiyoruz bunlari. Ama sistem böyle asla gitmez. Eskinin derdi ile mi ugracagiz, yoksa yeni projelerle mi ugrasacagiz. Sirketlesme konusunu Bursa kamuoyuna sunduk ve güzel de tepkiler aldik. Sirketlesmekle alakali çok süreç var. Mikro bütçeler yöneten insanlar, makro düzeyde bütçeleri yönetemez. Biz bu isi hem ulusal hem de global çagta finans uzmanlari ile görüsecegiz. BTSO’nun üst düzey yöneticileri ile tartisacagiz. Belki FIFA’dan bir isim de olacak o masada. Bursa’yi iyi taniyan isimler de olacak. Camianin da kendi yapisinda bir düzeni var. Bu durumlar da bizi asiyor. Biz gündeme getirdik ve gerekli mercilere durumu ilettik. Mayis’taki gelecek olan yönetim kurulunun da bu iste kararli olmasi gerekiyor” ifadelerini kullandi.

“Profesyonellerin yönetmesi gerekiyor”

Gökhan Güleç, sözlerine söyle devam etti:

“Bursaspor’un faydasina ne gerekiyorsa onu yapacagiz. Tek bir modeli oylatmak istemiyoruz. Birden fazla modele bakiyoruz. Barcelona, Twente, Ajax, Blacburn Rovers modelleri gibi hepsine bakiyoruz. Elimizden gelen ne varsa masaya koyacagiz. Üst düzey durum bunlar. 1,5 milyar TL’lik arti bütçeyi dahi biz yönetemeyiz. Bunlar için finans uzmanlari lazim. Kaldi ki biz eksi 1,5 milyar TL bakiyedeyiz. Kimse de bu rakamlarla muhattap olmadi. Bunlari yönetecek insanlarin profesyonel olmasi gerekiyor. Biz çok ortakli bir yapi düsüncesindeyiz. Bursa’nin vazgeçilmez kisilerinin de bu konuda somut adimlar atmasi gerekiyor. Bursaspor camiasinin tüm unsurlarinin isin içine katmamiz gerekiyor. Kongre üyeleri de basrolde olabilir. Ancak bazi seylerin de mahrem konusulmasi gerekiyor. Bursaspor’un hassasiyetinin de farkindayiz.”

Bursaspor 5,5 milyon TL’lik destek

Bu arada Bursaspor Kulübü’ne geçtigimiz günlerde yapilan ziyaretin detaylari ortaya çikti. Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri Erkan Öncel, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar ve Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz’a ilaveten Ak Parti Nilüfer Belediye Baskan Adayi Celil Çolak’in kulübe nakdi yardim yaptigini bildirdi. Alinur Aktas’in 3 milyon TL, Mustafa Dündar’in 1 milyon TL, Oktay Yilmaz’in 1 milyon TL yardim yaptigi belirtilirken, Celil Çolak’in da 500 bin TL’lik destek çikacagi aktarildi.

Kaynak: İHA