Bayram Kayan Açiklamasi 'Imkan Verildikten Sonra Basarili Olacagimiza Inaniyoruz'

Henüz 11 aylikken geçirdigi kaza sonrasi ellerini kaybeden, buna ragmen hayata küsmeyip 15 yasinda tanistigi tekvando sporuyla dünya ve Avrupa sampiyonluklari elde eden milli para tekvandocu Bayram Kayan, ailelerinin az da olsa imkan vermeleri halinde engelli çocuklarin her türlü isi basarabileceklerini söyledi.

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2024 yili faaliyet programi ve takviminde yer alan Para Tekvando Türkiye Sampiyonasi, Konya’da gerçeklestirildi.

Türkiye’nin çesitli ilerinden engelli sporcularin katildigi müsabakalara Türkiye, Avrupa ve dünya sampiyonluklari bulunan Bayram Kayan da Bursa’dan katildi.

K44 kategorisi +80 kilogramda mücadele eden Bayram Kayan, henüz 11 aylikken ellerini kaybettigini ancak hayata küsmedigini anlatti. 15 yasinda para tekvando sporuyla tanisan ve katildigi organizasyonlarda 2 kez dünya, 1 kez de Avrupa sampiyonu olan 47 yasindaki Bayram Kayan, uluslararasi sampiyonalarda Türkiye’yi en iyi sekilde temsil etme basarisi gösterdi. Bursa’da açtigi salonda yeni sampiyonlar yetistirmek için çalisan Kayan, Konya’daki sampiyonada kendi gibi engeli bulunan bireylerin ailelerine seslenerek, onlara güvenmelerini ve bir seyleri basarmalari için imkan vermelerini istedi.

"Engelli kardeslerimiz sporla tanissinlar, sporla hayata tutunsunlar"

Para tekvando ile tanisma sürecini anlatan Bayram Kayan, "1992 yilinda Bursa’ya yerlestik. Abimin ve kiz kardesimin kursa gitmesinden sonra ben de tekvando ile tanistim. Ilk zamanlarda ailem izin vermedi ama sonrasinda çok istekli oldugum için bu ise o sekilde basladim. Yaklasik 32 yildir da devam ediyorum. Türkiye Tekvando Federasyonu’nun düzenlemis oldugu bu organizasyon tabii ki çok güzel. Engelli kardeslerimize böyle bir imkanin taninmasi çok güzel. Tüm engelli kardeslerimiz sporla tanissinlar, sporla hayata tutunsunlar. Çünkü spor pozitifliktir, sosyal aktivedir, sosyallesmektir, özgüvendir, topluma karismaktir" dedi.



"Her türlü basarili olacagimiza inaniyoruz"

Engelli bireylerin ailelerine de tavsiyede bulunan Bayram Kayan, "Engelli kardeslerimizin aileleri, çocuklariniza tüm imkanlari önüne birakin onlar yapsin, onlar basarsin. Çünkü bizler basardikça kendimiz mutlu oluyoruz. Bizler bir seyleri yaptigimiz zaman daha mutlu oluyoruz, daha ileriye gidecegimizi düsünüyoruz. Iste burada gördügünüz gibi arkadaslarimizin maçlarinda görüldügü gibi. Yeter ki bizlere az da olsa imkan verilsin, imkan verildikten sonra her türlü basarili olacagimiza inaniyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA