Bandirma'da Engelli Sporculara Özel Proje

Balikesir’in Bandirma ilçesinde, Sehit Bedir Karabiyik Spor Kulübü, Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Balikesir Büyüksehir Belediyesi is birligiyle özel sporcular için önemli bir proje hayata geçirildi.

Sehit Bedir Karabiyik Spor Kulübü ve ayni zamanda Bandirma Engelliler Dernegi Baskani olan Hüseyin Uçar’in liderliginde yürütülen projeyle, çocuklarin akademik gelisimi ve sportif basarisi için çalismalar basladi.

Üniversite, belediye ve spor kulübü tarafindan ortaklasa gerçeklestirilen proje kapsaminda; özel sporcularin yeteneklerinin gelistirmesinin yani sira akademik basarilarinin da desteklenmesi hedefliyor. Proje kapsaminda spor aktiviteleriyle birlikte egitim destegi ve rehberlik hizmetleri verilmesi de planlaniyor.

Proje konusunda bilgiler veren Baskan Hüseyin Uçar, engelli gençlerin bireysel gelisimine ciddi katkilar saglayacaklarini belirtti.

Uçar, "Çocuklarimizin potansiyellerini kesfetmelerine ve gelistirmelerine destek olmak amaciyla bu proje hayata geçirildi. Sporun yani sira egitimle desteklenen bir süreçle, engelli gençlerimizin bireysel gelisimine katki saglamayi hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA