Altinordu, UEFA TV'de

Avrupa Futbol Sampiyonasi çerçevesinde çekimler yapan UEFA TV, Altinordu Futbol Kulübü Baskani Seyit Mehmet Özkan, altyapidan yetisen Çaglar Söyüncü ve uzun yillar A takim teknik direktörlügü yapan ve su anda Bandirmaspor’u çalistiran Hüseyin Eroglu ile röportaj çalismalari yapti.

Almanya’nin 14 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasinda düzenleyecegi 2024 Avrupa Futbol Sampiyonasi çerçevesinde çekimler yapan UEFA TV, Türk futbolunun üreten kulübü olmayi basaran Altinordu ile haber çalismasi gerçeklestirdi. UEFA TV, Altinordu Baskani Seyit Mehmet Özkan, kulübün altyapisinda yetiserek yillarca Almanya, Ingiltere ve Ispanya’da futbol oynayan ve su anda Fenerbahçe’de top kosturan A Milli futbolculardan Çaglar Söyüncü ve 10 sene araliksiz Altinordu’ya teknik direktörlük yapan Bandirmaspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroglu ile röportaj yapti. UEFA TV, Torbali Metin Oktay Yerleskesi’ndeki ileri futbol egitimi alan sporcularin çalismalarini da takip etti.

Baskan Özkan: “Altinordu, bir Türkiye projesi”

Baskan Seyit Mehmet Özkan, yayinlanan röportajinda Altinordu’nun bir Türkiye projesi oldugunu vurgulayarak, “Biz Türkiye’nin Öz Kaynak Sistemi’nden oyuncu oynatan tek kulübüz. Bu bir Türkiye projesi. Buradan Türk ve Avrupa futboluna birçok deger kazandirdik. Bu isimlerin basinda Çaglar Söyüncü de yer aliyor” dedi.



Çaglar Söyüncü: “Her gencin hayali milli takimdir”

Altinordu’nun Öz Kaynak Sistemi’nden yetisen Çaglar Söyüncü de UEFA TV’ye yaptigi açiklamada: “Her gencin hayali milli takim formasi giymektir. Bugünlere gelmemizde Baskanimiz Seyit Mehmet Özkan bize tüm imkankari sagladi. Her zaman ülkemi iyi futbolcu olup yurt disinda en iyi sekilde temsil etmeyi hedefledim” diye konustu.



Hüseyin Eroglu: “Altinordu zaten bir nevi milli takim gibiydi”

Uzun yillar Altinordu A Takim Teknik Direktörlügü yapan ve su anda Bandirmaspor’u çalistiran Hüseyin Eroglu da Baskan Seyit Mehmet Özkan’in önderliginde birçok ismi futbol piyasasina armagan ettiklerini vurguladi. Eroglu, “Bizim en büyük mottomuz. “Iyi Birey, Iyi Vatandas, Iyi Futbolcu” idi. Bizler asla bu mottodan ödün vermedik. Altinordu Futbol Kulübü olarak uluslararasi seviyede birçok futbolcuyu yetistirdik. O oyunculari görünce mutlu olduk. Altinordu zaten bir nevi milli takim gibiydi. Avrupa Sampiyonasi’nda forma giyecek Çaglar Söyüncü de A Milli Takimimizin en güvenilir oyuncularindan birisi olacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA