20. Kis Deaflympics Olimpiyat Oyunlari Mesalesi Yakildi

Erzurum’da 2-12 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Isitme Engelliler 20. Kis Deaflympics Olimpiyat Oyunlari’nin mesalesi yakildi.

Erzurum’da düzenlenecek olan 20. Isitme Engelliler Kis Olimpiyatlari için hazirliklar tamamlandi. Dünyanin dört bir tarafindan yüzlerce sporcunun mücadele edecegi organizasyon, 2 Mart’ta açilis töreniyle baslayacak ve 12 Mart’ta sona erecek. Sporcular, Alp Disiplini, Kayakli Kosu, Snowbord, Curling, Futsal ve Satranç dallarinda dereceye girmek için mücadele edecekler.

Oyunlarin mesalesi bu gün Çifte Minerali Medrese önünde ICSD CEO’su Ralp Fernandez tarafindan, Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu Baskan Vekili ve ICSD Türkiye temsilcisi Ümit Kihtir’e teslim edildi. Daha sonra Erzurum Büyüksehir Belediyesi atletizm takimi sporculari mesaleyi Ümit Kihtir’den teslim alip Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’ye teslim etmek üzere Cumhuriyet Caddesi’nden kosarak Valilik Binasi’na dogru yola çiktilar. Sporculari Valilik Binasi önünde Vali Mustafa Çiftçi karsiladi ve Büyüksehir Belediyesi’nin atletlerinden mesaleyi teslim aldi. Atletler buradan aldiklari mesale ile birlikte Büyüksehir Belediye binasina dogru yola çikti. Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Akarsu atletlerden mesaleyi teslim aldi. Buradan da mesale atletler tarafindan alinarak Havuzbasi Kent Meydani’nda 20. Kis Deaflympics Erzurum Genel Koordinatörü Yavuz Tanyeri’ye teslim edildi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Isitme Engelliler 20. Kis Deaflympics Olimpiyat Oyunlari’nin kis sporlarinin merkezi, spor sehri Erzurum’da basladigini ifade ederek, "Kis olimpiyatlari kapsaminda toplam alti müsabaka, alti bransta yarismalar düzenlenecek. Bunlar alt disiplini kayak kosu, snowboard, körling, satranç ve futsal branslarinda gerçeklestirilecek ve müsabakalar toplamda 10 sürecek. Isitme engelliler olimpiyatlarinin huzur ve güven içerisinde gerçeklestirilmesi için her türlü tedbiri aldik. Yarismalara katilacak olan bütün sporcularimiza ve teknik adamlara basarilar diliyorum. Bu müsabakalarin ilimizde gerçeklestirilmesinden dolayi Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu’na, Dünya Isitme Engelliler Spor Federasyonu’na, Uluslararasi Federasyonumuza, Gençlik ve Spor Bakanligimiza ve Cumhurbaskanligimiza sükranlarimi arz ediyorum. Ilimize, ülkemize hayirli olsun" seklinde konustu.

Kaynak: İHA