Sarikamis'ta Kar Rallisinde Kadin Pilot Ilk 10'A Girdi

23-25 Subat tarihleri arasinda Sarikamis’ta yapilan Türkiye’nin 2 bin rakimdaki ilk kar rallisinde zorlu pistlerde yarisan Pilot Burcu Çetinkaya, ilk 10’a girme basarisi gösterdi ve genel klasman puani aldi.

Kars’in Sarikamis ilçesinde düzenlenen ve ilklere damga vuran Türkiye’nin 2 bin rakim üzerinde ilk kar rallisi olan Sarikamis Rallisi’nde, pilot Burcu Çetinkaya ilk 10’a girdi. Sarikamis Rallisi’nin müthis oldugunu ifade eden kadin pilot Burcu Çetinkaya, "Harika bir ralliydi Sarikamis Rallisi, Türkiye’de ilk kez kar rallisi yapildi. Yani Türkiye Sampiyonasi’nin bir ayagi olarak ilk kez, biz çok heyecanliydik. Bütün yarismacilar harika geçti. Benim için de tekrar isindigim bir sezonun ardindan genel klasmanda 9’unculuk elde ettim. Genel klasman puani aldim. Genel klasman iddiamiz olacak bu sene, onu hedefliyoruz. Kendi sinifimizda erkeklerin arasinda 4’üncü olduk ve kadinlar 1’incisi olduk. O yüzden güzel bir sonuç, kupa ile dönüyoruz. Gerçekten her sey çok güzel geçti. Sarikamis’ta umarim her sene yaris olur. Umarim biz her sene burada oluruz” dedi.

Sarikamis’in rallisinin inanilmaz güzel oldugunu belirten Burcu Çetinkaya, “Inanilmaz güzeldi. Yani böyle yüzüm sürekli gülüyordu. Bazi yerlerde zorlandik. Ama onlarda bile o kadar güzeldi ki; bir tek biz esprili bardak tasarladik yarismada, ‘yaris arabasi önde, arkadan ayi kovaliyor’ diye ama biz o ayiyi göremedim. Uyuyorlar her halde ama çok güzeldi. Müthis bir manzara, her sene burada olmayi diliyoruz” diye konustu.

Sarikamis Rallisi, sariçam ormanlari arasinda kar üzerinde sürücülere zor anlar yasatti. Kis sartlarinda mücadele eden sürücüler, zaman zaman yoldan çikti.

Sarikamis Rallisi’nin, 2025 yilinda daha genis yabanci yarisçilarin da katilimiyla yapilmasi planlaniyor.

Kaynak: İHA