Ilhan Palut Açiklamasi 'Biz Artik Bu Negatif Periyodu Sonlandirmak Istiyoruz'

Çaykur Rizespor teknik direktörü Ilhan Palut, “Biz artik bu negatif periyodu sonlandirmak istiyoruz” dedi.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, ligin 28. haftasinda 2 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da sahasinda karsilasacagi Kayserispor maçi için hazirliklarini sürdürüyor. Antrenman Mehmet Cengiz Tesisleri’nde gerçeklestirildi.

Teknik direktör Ilhan Palut antrenman öncesinde basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Palut, "Ligin her maçi her takim için çok önemli. Çünkü ligin seyrini biliyoruz. Artik takimlarin puanlarin birbirine çok yaklastigi ve yakalanacak bir ivmenin takimlari çok iyi yere çikaracagi ama bunun yaninda bizim son dönemlerde yasadigimiz kötü periyotlarinda takimlari siralama anlaminda savuracagi bir lig yasiyoruz" seklinde konustu.



“Biz artik bu negatif periyodu sonlandirmak istiyoruz”

Son 5 haftadir aldiklari kötü skorlara bir son vermek istediklerine vurgu yapan Palut, "Bizim adimiza kötü bir periyot ilerlerken rakibimiz de özellikle Burak hocanin gelmesiyle birlikte sezonun basindaki ivmesini tekrar yakalamis görünüyorlar. Hem puan olarak hem de sahada gösterdikleri mücadele olarak bir çikis içerisindeler. Biz artik bu negatif periyodu sonlandirmak istiyoruz. Her maç bunun için bir firsat. Samsunspor maçi da öyleydi. Basaramadik. Bu hafta Kayserispor maçinda tekrar bunu sonlandirmayi deneyecegiz. Her takimin her puana ihtiyaci var. Bizim de bu maçtan alacagimiz puanlara çok ama çok ihtiyacimiz var. Insallah bizim adimiza güzel biter. Son haftalarda basit goller yiyoruz. Antrenmanlar bunun en önemli gelistiricisi. Son maçlarda gol ortalamamiz son derece yetersiz. Nasil ki kötü periyodu sonlandirmak için her maç bir firsat ise burada da daha verimli atak yapabilmek daha skorer olabilmek adina da her maç oldugu gibi bu maçi da bir firsat olarak görüyoruz" ifadelerini kullandi.

“Ligimizdeki sezonluk hakem performanslari degerlendirilmesi gereken bir konu”

Hakemler ile ilgili açiklama bulunan Palut, hakem performanslarinin degerlendirilmesi gerektigini ifade ederek, "Ligimizdeki sezonluk hakem performanslari degerlendirilmesi gereken bir konu. Bence bu sezon sonunda bunu mutlaka masaya yatirmak ve degerlendirmek lazim. Bunu bir tarafa koyuyorum. Su an Ilhan Palut olarak geçirdigimiz periyot, puanlara olan ihtiyacimiz beni sadece ve sadece bu haftaki maçla alakali düsünmek ve degerlendirmek durumunda birakiyor. Onun için bizim maçlarin disinda gelisen maçlar oldugu için ve çok fazla konsantrasyonumu bu konuya ayirmadim. Özellikle bu dönem bu soruyla alakali ben cevap vermek istemiyorum. Görev degisimi noktasinda da insallah VAR’in daha dogru ve adil kullanimini gelistirici bir degisim olmustur diye sadece umut ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA