Istanbulspor Kulübü'nü Ziyaret Eden Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul Sporun Bas Sehri Olacak'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum Istanbulspor Kulübü’nü ziyaret etti. Kurum, “Istanbul sporun bas sehri olacak. Istanbul’umuza altyapisini kazandiracagiz. Avrupa sampiyonlarinin yapilabildigi, olimpiyat oyunlarinin oynanabildigi bir Istanbul’u hayal ediyoruz” dedi.

Cumhur Ittifaki’nin IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Istanbulspor Kulübü’nü ziyaret etti. Ziyareti sirasinda Kurum’a Cumhur Ittifaki Büyükçekmece Belediye Baskan Adayi Recep Erol, AK Parti Büyükçekmece Ilçe Baskani Murat Çelik ve MHP Ilçe Baskani Nasri Haci eslik etti. Murat Kurum’u Istanbul Spor Kulübü Baskani Ecmel Faik Sarialioglu ve beraberindeki heyet karsiladi. Kurum’a, Baskan Sarialioglu tarafindan Istanbulspor’un atkisi ve ‘Murat Kurum’ yazili forma hediye edildi. Ardindan sahaya giren Murat Kurum, kaleye penalti atisi yapti. Ziyareti sirasinda ilgiyle karsilanan Kurum, hatira fotografi da çektirdi.

“Istanbul’un her mahallesinde gençlerin spor yapabildigi bu tesislerin sayisini arttiracagiz”

Ziyareti sirasinda konusan IBB Baskan Adayi Kurum, "Istanbulspor’umuz hem süper ligde göstermis oldugu basarilarla hem de Türk sporuna yapmis oldugu katkilarla gögsümüzü kabartmis kulüplerimizden bir tanesidir. Istanbulspor’umuz 1926 yilinda kurulmus ve forma rengi sari siyahtir. Bu forma renginin de çok önemli bir hikayesi var. Çanakkale savaslarinda sehit düsen arkadaslarinin yasini tutmak amaciyla okullarinin sari duvarlarindaki o pencere pervazlarini ve kapilarini siyaha boyuyorlar. O günden bu güne Istanbulspor’umuzun renklerini tasiyor. Dayanisma ve beraberligin simgesi bu renkler bizim için böyle bir anlam ifade ediyor. Sporun kardesligini, dostlugunu ve vatan sevgisini Istanbulspor’umuzun renklerinde görüyoruz. Çanakkale savaslarinda ülkemiz, ay yildizli bayragimiz için sehitler, gaziler verdigimiz, o hatiralarimizi yasatmak adina kulübümüzün renklerinin sari siyah olmasi bizim için de çok anlamlidir. Biz bu kardeslik hukukunu, sporun baris hukukunu her yerde daha da yayginlastirmak istiyoruz. Istanbulspor’umuz kamp tesisleri Büyükçekmece ilçemizde yer aliyor. Anadolu’da oldugu gibi Istanbul’un 39 ilçesinde 8-10 bin kapasiteli gençlerimizin spor yapabilecegi, maçlarini oynayabilecegi, ayni zamanda Büyükçekmece’nin 24 mahallesindeki o spor anlayisini daha da yayginlastiracak adimlar atmak istiyoruz. 1 Nisan sabahi itibariyle Istanbul’un her mahallesinde gençlerin spor yapabildigi bu tesislerin sayisini arttiracagiz” dedi.



“Istanbul sporun bas sehri olacak”

Spor kulüplerine IBB olarak her türlü destegi verecegini ifade eden Kurum, "Istanbul sporun bas sehri olacak. Istanbul’umuza altyapisini kazandiracagiz. Avrupa sampiyonlarinin yapilabildigi, olimpiyat oyunlarinin oynanabildigi bir Istanbul’u hayal ediyoruz. Mahalle içerisinde böylesi büyük kulüplerimizin altyapilarini çocuklarimizin yetistigi, süper ligde basaridan basariya kostugu, milli takimlara seçildigi ve ülkemizi gururlandiran gençlerimizi yetistirebilmek için bu çalismalari yapacagiz. Bu tesislerimizin sayisini arttiracagiz. Gerek amatör spor kulüplerimizin gerekse profesyonel spor kulüplerimizin ayakta durmalari adina kulüp yöneticilerine büyük sorumluluklar düsüyor. Biz Istanbul Büyüksehir Belediyesi olarak kulüplerimizin maddi ve manevi anlamda her zaman yanlarinda olacagiz. Özellikle kamp tesislerinin, sahalarinin bakimlarini Büyüksehir Belediyesi olarak biz yapacagiz. Kulüplerimizden çok önemli bir yükü almak ve spordaki kardeslik hukukunu daha da yayginlastiracak adimlar atacagiz. Istanbul’un her yerinde sporun yayginlasmasi adina amatör spor kulüplerimizle birlikte iç içe olacagiz. Ve Büyükçekmece’nin her mahallesinde Istanbulspor’umuzun amatör spor kulüplerimizle birlikte yapmis oldugu kardesligi görecegiz. Orada yetistirdigimiz gençlerin buradaki basarilarina sahitlik edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA