Engin Koyun Açiklamasi 'Galatasaray, Icardi'ye Verilen Ceza Için Bizden Destek Istedi'

Kocaelispor Baskani Engin Koyun, Galatasaray’in golcü oyuncusu Mauro Icardi’ye verilen 1 maç men cezasiyla ilgili sari-kirmizili kulübün kendileriyle görüstügünü belirterek, "Icardi’nin yaptigi hareketin benzerini Sakaryaspor ile deplasmanda oynadigimiz maçta futbolcumuz Oguz Ceylan yapmisti. Temsilci raporlarinda yer almamisti ancak görüntüler üzerinden oyuncumuz Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmisti. Yaptigimiz savunmadan sonra sadece para cezasi verilmisti. Basarili savunma yaptigimiz için Galatasaray da bizden destek istedi” dedi.

Geçtigimiz hafta oynanan Ankaragücü maçinda taraftara yaptigi hareket nedeniyle PFDK’ya sevk edilen Galatasaray’in golcüsü Mauro Emanuel Icardi, 1 resmi müsabakadan men ve 19 bin 500 TL para cezasi aldi. Yasanan bu gelisme üzerine Galatasaray, Trendyol 1. Lig kulüplerinden Kocaelispor’dan Oguz Ceylan ile ilgili sezonun ilk yarisinda yaptigi ‘tahkim savunmasi’ ile ilgili olarak destek istedi.

Engin Koyun: “Destek istediler çünkü emsal karar var”

Galatasaray’in kendilerinden destek aldigini dogrulayan Trendyol 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor’un Kulüp Baskani Engin Koyun, “Evet, dogru. Galatasarayli yönetici, spor hukuku alaninda oldukça basarili olan yöneticimiz Abdurrahman Bey’i (Baskir) arayarak destek istedi. Bizim kurumsallasma adina attigimiz adimlardan dolayi hukuksal anlamda birimimiz çok iyi. Icardi’nin yaptigi hareketin benzerini Sakaryaspor ile deplasmanda oynadigimiz maçta futbolcumuz Oguz Ceylan yapmisti. Temsilci raporlarinda yer almamisti ancak görüntüler üzerinden oyuncumuz Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmisti. Yaptigimiz savunmadan sonra sadece para cezasi verilmisti. Basarili savunma yaptigimiz için Galatasaray da bizden destek istedi” seklinde konustu.



Abdurrahman Baskir: “Etkili savunmayla sadece para cezasi aldik”

Galatasaray yöneticisiyle görüsmeyi yapan Kocaelispor Idari Isler Direktörü Abdurrahman Baskir ise su sözleri kaydetti: “Icardi ile ayni pozisyonda bizim oyuncumuz da deplasmandaki Sakarya maçindan sonra taraftara hareket yaptigi gerekçesiyle PFDK’ya sevk edildi. Bu durum temsilci raporunda yoktu. Süper Lig’de 4, bizim ligimizde 3 temsilci görev yapiyor. Raporlara yansiyan bir sey bulunmuyordu ancak taraftar baskisi ve görüntüler üzerinden oyuncumuz disiplin kuruluna sevk edildi. Biz de ‘Videolar muteber degil’ dedik. Etkili bir savunma yaptik ve para cezasi aldik. Icardi ise 19 bin TL para cezasi ve men cezasi aldi. Emsal bir karar oldugu için Galatasaray’in yetkilileri de sifahen detaylariyla bilgi almak istedi."

Oguz Ceylan olayinda ne olmustu?

Kocaelispor’un sag beki Oguz Ceylan, sezonun ilk yarisinda deplasmanda Sakaryaspor ile oynanan maçta yaptigi el hareketi nedeniyle, temsilci raporunda yer almamasina ragmen sosyal medya ve taraftar baskisi sonrasinda görüntüler üzerinden PFDK’ya sevk edilmisti. Sakaryaspor taraftari Oguz’un maç cezasi almasini istemis, PFDK ise Kocaelispor’un yaptigi etkili savunmanin ardindan Oguz’a para cezasi verdi.

TFF Tahkim Kurulu Karari

TFF Tahkim Kurulu bugün yaptigi toplantida su karari aldi:

"Galatasaray A.S. futbolcusu Mauro Emanuel Icardi’nin rakip takim taraftarlarina yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarinca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanmasi suretiyle verilen 1 resmi müsabakadan men ve 19.500,00 TL para cezasina yönelik itirazin kismen kabulü ile; sübut bulan ihlalin FDT’nin 36. maddesi ile düzenlenen “Sportmenlige Aykiri Hareket” ihlali niteliginde oldugu anlasildigindan FDT’nin 36 ve 35/4. maddeleri uyarinca 2 resmi müsabakadan men ve 39.000,00 TL para cezasi ile cezalandirilmasina, eylemini haksiz tahrik altinda islemis oldugu anlasildigindan FDT’nin 12. maddesinin uygulanmasi neticesinde 1 resmi müsabakadan men ve 19.500,00 TL para cezasi seklinde PFDK kararinin düzeltilerek onanmasina, bir üyenin sübut, iki üyenin cezanin tayini yönünden karsi oyuyla, oyçoklugu ile karar verilmistir."

Kaynak: İHA