Turgay Karsli Açiklamasi 'Asagidaki Takimlardan Alacagimiz Puanlarla Yukaridaki Yerimizi Belirleyecegiz'

Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Turgay Karsli, Eyüpspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, ilk yarida skoru 2-3 farka getirebilecek pozisyonlara girdiklerini fakat bunlari degerlendiremediklerini söyleyerek, “Asagidaki takimlardan alacagimiz puanlarla yukaridaki yerimizi belirleyecegiz” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 24. hafta mücadelesinde Sakaryaspor, deplasmanda karsilastigi Eyüpspor’a 3-2’lik skorla maglup oldu. Müsabakanin ardindan Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Turgay Karsli basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Kazanmak ve mücadele odakli bir takim olduklarini aktaran Turgay Karsli, “Sakaryaspor’un su ana kadar tasidigi bütün sorumluluk ligin sonuna kadar ayni heyecanla ve tempoyla gidecektir. 3 tane yedik, 2 tane attik ama biz 3 tane atip rakibi 3-0 ile de karsilayabilirdik. Ilk yarida akan oyundaki pozisyonlar rakipten çok daha avantajli pozisyonlardi. Biz 3 veya 2 farkla önde olacagimiz durumda 1 golle geriye düstük. Ama ardindan devreden sonra yakaladigimiz pozisyonlar kirmizi kartla oyun disinda kalan oyuncumuza kadar her sey normaldi. Orada skoru da yakalamistik. Oyuncunun kart göstermesi, skora denge getirememis olmamiz oyuncularimizin yükünü arttirdi. Burada rakibinde kalitesini göz ardi etmemek lazim. 10 kisi kalan takima karsi nasil oynayacaklarini, onlar da planli bir sekilde uyguladilar. Biz 2 golü duran toptan yedik. Birisi için diyebilirsiniz çok da duran top olmadi ama Caner’in vurdugu bir top duran top gibi bir pozisyon aldi. Hedefimizden sapmadik, ayni arzu ve istikamette gidiyoruz. Karttan sonra her sey degisti. Son dakikaya kadar 3-3’de bitebilirdi. Orada bile skoru tutabilecek bir pozisyonumuz vardi. Ama olmadi. Iki takimi mücadelelerinden dolayi kutluyorum. Eyüpspor da puan farkini açmaya devam ediyor. Biz de bundan sonra asagilarda bizimle mücadele edecek takimlardan alacagimiz puanlarla yukaridaki yerimizi belirleyecegiz” seklinde konustu.



"Biz kazanmak ve mücadele odakli bir takim olduk"

Maçta esitlik olmasiyla birlikte skoru koruma hedefi olup olmadiginin sorulmasi üzerine ise Karsli, “Hayir skor kalsin diye düsünmedik. Üstünü oyunu güçlendirecek hamle ataklarimizi yapmistik zaten. Tuncay Hoca ve ekibi, hiçbir oyunu elimizde tutalim bu bize yeter diye düsünmüyoruz. Biz kazanmak ve mücadele odakli bir takim olduk. Oyuncular içeride suskun halde kaldiklarinda takim olduklarini hissettirdiler. Agresif olduklarinda da ne kadar mücadeleci olduklarini hissettiriyorlar. Bugün mücadele gücümüz yüksekti. Beraberlik üzerine kurulu bir oyun tercih etmiyoruz. Hocamiz da istemiyor. Taraftar da böyle bir sey kabul etmez diye düsünüyorum. Biz atak oynayan, 3. bölgede iyi sonuçlar alabilecek bir oyun ortaya koyan ve 2. bölgeden kolay geçis saglayan bir oyun oynuyoruz. Rakiplerimiz gibi 1. bölgeden 3. bölgeye aracisiz atip ileride çogalan bir oyun oynamadik. Kurgusu, hikayesi ve plani olan bir oyun tercih ediyoruz. Her sey kazanma odakli” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA