Kar Ragbi Sampiyonasi 2 Bin Rakimda Kiyasiya Mücadelelerle Sona Erdi

Isparta’nin 2 bin rakimli Davraz Kayak Merkezi’nde gerçeklestirilen Kar Ragbi Sampiyonasi, kadin ve erkek takimlarin kiyasiya mücadele ettigi final maçlarinin ardindan sona erdi. Ilk defa kar üzerinde deneyim gerçeklestirdigini söyleyen Ragbi sporcusu Emin Erdem “Rakiplerimizin disinda karla da mücadele ettik. Bu durum çok hosumuza gitti” dedi.

2024 yili Türkiye Ragbi Federasyonu Kar Ragbi Sampiyonasi Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde oynanan final maçlariyla sona erdi. 8 erkek ve 6 kadin takimin yaristigi sampiyonanin final gününde kadinlarda, Selçuk Kartallar Ragbi Spor Kulübü ile Hacettepe Ragbi Spor Kulübü ile karsi karsiya geldi. Kiran kirana geçen mücadelede 7-1’lik skorla Selçuk Kartallar altin madalyanin sahibi oldu. 24-25 Subat arasinda gerçeklestirilen müsabakalarin erkekler finalinde ise Kadiköy Ragbi Spor Kulübü ve Eskisehir Aqua Ragbi Spor Kulübü karsilasti. Gerçeklesen karsilasmada 5-4’lük skorla Eskisehir Aqua Ragbi Spor Kulübü aldin madalyanin sahibi oldu.

Ilk defa gerçeklestirilen sampiyona hakkinda bilgi veren Ragbi Federasyonu Baskani Nahit Sahin, “Bir sampiyona degil birkaç tane kayak merkezimizde bu tür etkinliklerimizi düzenleyecegiz. Hem ragbi bransinin tanitiminda hem de insanlarin bu bransa daha çok ilgi göstermelerine etkinlik saglayacak” dedi.

Davraz Kayak merkezinin su anki kar yogunlugunun az olmasina ragmen sampiyonanin güzel geçtigini belirten Sahin, “Gelecek sene daha güzel karla bulusursak daha güzel olacagini düsünüyorum” seklinde konustu.



“Rakiplerimizin disinda karla da mücadele ettik”

Ragbi sporcusu olarak mücadele etmeyi sevdigini belirten Emin Erden, “Burada rakiplerimiz mücadelenin disinda karla da mücadele etmek zorunda kaldik. Bu durum bizim zorumuza degil hatta hosumuza gitti. Karli mücadeleye her maçin sonunda alisarak taktik ve strateji gelistirdik onun sonucunda takimimiz sampiyon oldu. Emegi geçen herkese çok tesekkür ederiz takim sampiyon oldugu için Eskisehir olarak çok mutluyuz, Eskisehir’e kupayla dönecegiz” ifadelerini kullandi.

Selçuk Kartallar Ragbi Spor Kulübü sporcusu Rukiye Boyali ise 7 yildir plaj ragbisi oynadigini belirterek, “Burada kar ragbisine geldik. Su an ilk defa yapiliyor. Plaj ragbisine göre karda oynamak, oynarken düsmek bile daha eglenceli. Burada oynadigim oyundan daha çok zevk aldim” seklinde konustu.

Kar Ragbi Sampiyonasi’nin final müsabakalarini Isparta Valisi Aydin Barus, Isparta AK Parti Milletvekili Osman Zabun, Ragbi Federasyonu Baskani Nahit Sahin ve Isparta Gençlik Spor Il Müdürü Mahmut Danayiyen takip etti.

Sampiyona, ödül töreni ve fotograf çekiminin ardindan sona erdi.

Kaynak: İHA