Feyyaz Uçar Açiklamasi 'Semih, Mevcut Milli Takim Kadrosunda Olmali'

Besiktas Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar, Semih Kiliçsoy’u mümkün oldugunca Besiktas’ta tutmak istediklerini dile getirerek, “Semih, mevcut milli takim kadrosunda olmali” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasinda Besiktas, deplasmanda karsilastigi Istanbulspor’u 2-0 maglup etti. Maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Besiktas Kulübü Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar, “Oyunumuz zaman zaman maç içerisinde tatmin etmese de girdigimiz pozisyon sayisi bakimindan kazanmayi hakkettigimiz bir maç oldugunu düsünüyorum. Rakibimize çok fazla pozisyon vermeden hakli bir galibiyet aldik. Istanbulspor’u da gösterdikleri performanstan dolayi tebrik ediyorum. Ligde çok iyi bir mücadele örnegi gösteriyorlar. Önümüzdeki hafta bizim için çok önemli. Çünkü hem Türkiye Kupasi’nda Konyaspor ile tur maçina hem de Süper Lig’de Galatasaray ile derbi müsabakasina çikacagiz. Gedson ve Zaynutdinov, gördükleri karttan dolayi Galatasaray karsinda forma giyemeyecekler. Gedson’un yoklugunda Salih’in sakatligini atlatip takima dönmesi iyi bir durum. Takimda sevindirici gelismeler de var. Afrika Kupasi’ndan dönen arkadaslarimiz ve sakatliklarini atlatip takima katilan arkadaslarimiz var. Ekibin oynadigi oyunda gelisme var. Ama Besiktas, daha iyisini oynamak zorunda” diye konustu.



“Bazi oyuncular kadroya giremeyecek”

Bazi oyuncularin forma sansi bulamama sebebinin Fernando Santos’un karari oldugunu söyleyen Uçar, “Kadromuz kupadan dönen ve sakatliklarini atlatan oyunculardan dolayi genisledi. Bazi oyuncular kadroya giremeyecek. Bu durum tamamen hocamizin tasarrufudur. Tayyip Talha, biraz erken zaman almaya basladi.

Stoperlerimiz olmadigi dönemde belki de biraz erken basladi.

Kendisinden memnunuz. Ante Rebic ise iyi bir oyuncu. Oynayip oynamayacagi tamamen hocanin verecegi bir karar. Sonraki maçlarda zaman alacagini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Bu haftanin çok önemli bir süreç olacagini vurgulayan Uçar, “Hem Salih Uçan hem de Cenk Tosun ile Galatasaray ile oynayacagimiz derbi maçi sonrasi oturup konusacagiz. Insallah bir sonuca ulasacagiz” dedi.



"Türkiye Kupasi’ni almayi hedefliyoruz"

Maç maç hareket edeceklerini söyleyen Feyyaz Uçar, “Camialar için derbi maçlari önemli. Bana göre de derbi maçlari Türk futbolunun lokomotifidir. Ama bizim için en önemli maç, ilk oynayacagimiz maçtir. Türkiye Kupasi’ni almayi hedefliyoruz. Konyaspor ile çok önemli bir çeyrek final müsabakasi oynayacagiz. Su an için önceligimiz bu maç” seklinde konustu.

Muçi’nin performansiyla ilgili bir soruya ise Uçar, "Kendisini tebrik ettim. Kalitesini belli eden bir oyuncu. Ilk golünü atmasi önemli bir durum. Bekledigimiz performansi sergiliyor. Attigi gol, kendi özgüveninin gelismesi açisindan da çok önemli. Bundan sonraki maçlarda çok daha iyi bir Muçi izleyecegimizi düsünüyoruz” diye cevap verdi.

“Semih, mevcut milli takim kadrosunda olmali”

Semih Kiliçsoy’un performansi hakkinda da konusan Feyyaz Uçar, “Semih Kiliçsoy her zaman golü düsünen bir oyuncu. Bence gelmis geçmis en büyük rekorlari kiracak. Son yillarda yetisen en büyük golcü oldugunu düsünüyorum. Onun için mevkii fark etmiyor. Çok özel bir oyuncu. Onu mümkün oldugu kadar Besiktas’ta tutmak ve Besiktas formasiyla seyretmek istiyoruz. Birçok bölgede oynayabilir. Bana göre Semih, mevcut milli takim kadrosunda olmali. Milli takim kadrosuna baktiginizda santrfor mevkiinde kaç tane oyuncu var? Böyle bir performansla milli takima girmesini bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA