Buse Tosun Çavusoglu Açiklamasi 'Olimpiyat Sampiyonlugunu Alip, Yeni Bir Tarih Yazmak Istiyoruz'

Dünya ve Avrupa sampiyonu milli güresçi Buse Tosun Çavusoglu, "Olimpiyat sampiyonlugunu alip, yeni bir tarih yazmak ülkemize bunu kazandirmak istiyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapiyoruz. Kadinin gücünü, Türkün gücünü tüm dünyaya göstermek için çalisiyoruz" dedi.

Geçtigimiz Avrupa Sampiyonasi’nda altin madalya kazanan Yalova Çiftlikköy Belediyespor güresçisi Buse Tosun Çavusoglu, geride kalan sampiyonayi Ihlas Haber Ajansi muhabirine degerlendirdi. Sampiyonaya takim olarak çok iyi bir sekilde hazirlandiklarini kaydeden Çavusoglu, "Gerçekten de hedefimize ulastik diyebiliriz. Kadinlar güres tarihinde 3 altin madalya ile dönen tarihimizde öyle bir basari yok. Buna imza attik. 68 kiloda ben ülkeme Avrupa sampiyonlugu, 72 kiloda Nesrin Bas, 76 kilogramda Yasemin Adalar Yigit’ten sonra 3 altinla evimize döndük. Yaninda Evin Demirhan Yavuz biliyorsunuz gümüs madalyayla, Zeynep Yetkin de bronz madalya ile ülkemize döndü. Gerçekten kadin güresi tarihinde ilklere imza attik. Biz 2022 yilinda takim halinde Avrupa sampiyonluguna ulasmistik. Bu sene çok küçük bir farkla Ukrayna’nin ardinda kalip ikincilik kürsüsünde yer aldik" dedi.



"Sadece olimpiyat altin madalyamiz eksik"

2024 Paris Olimpiyatlari’na odaklandiklarini anlatan Çavusoglu, "Gayemiz bütün çalismalarimiz bu yönde. Takimima arkadaslarima güveniyorum. Genç arkadaslarimiz var. 18 yasinda A milli Takim’da güresen arkadasim oldu. Gerçekten bu demek oluyor ki, bundan 3-4 sene sonra yeni Avrupa sampiyonlari, yeni dünya sampiyonlari ortaya çikacak. Insallah en iyi sekilde kadin güresini temsil etmeye devam edecegiz. Takimima, milli takim hocalarina, herkese çok güveniyorum ve tesekkür ediyorum. Simdi olimpiyatlarda kadin güres tarihinde alinmamis bir altin madalyamiz var. 2020 yilinda Yasemin Adar Yigit kadin güresi tarihinde ilk kez bir bronz madalya alarak tarihe geçti. Kadin güresinin su anda Avrupa, dünya sampiyonalari, U23’te, yildizlarda, gençlerde alinmamis madalyasi kalmadi. Sadece olimpiyat altin madalyamiz eksik. Takim halinde rekabet halindeyiz. Bu madalyaya ulasmak için. Insallah birden çogumuza nasip olur ama gerçekten bizim için çok zor bir olimpiyat olacak. Olimpiyat sampiyonlugunu alip yeni bir tarih yazmak, ülkemize bunu kazandirmak istiyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapiyoruz. Kadinin gücünü, Türkün gücünü tüm dünyaya göstermek için çalisiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA