Boluspor - Erzurumspor FK Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 24. haftasinda Boluspor sahasinda agirladigi Erzurumspor FK’yi 1-0’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Karsilasma sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, “Hakemlerin hem saha duruslari hem tavirlari gerçekten bugün ayri bir tebriki hak ediyorlar. Ben önlerini açik gördüm. Insallah bu sekil devam edip üst liglerde onlar da maç yönetmeye baslarlar. Çok yüksek tempoda bir maç oldu. Boluspor da zaten önemli bir takim. Son haftalarda önemli çikisi var. Iyi hocalari var. Bizim takim da gerçekten son haftalarda, son 6 haftadir gol yemiyorduk. Sanki gol yemeyince 6 haftadir defansif bir takim olarak degerlendirmeye baslamislardi bizi. Biz bu ligin ön alan baskisini en iyi yapan takimlarindan biriyiz. Bugün de özellikle maçin 45 dakikasinda ön alan baskisiyla girdigimiz iki tane çok net gol pozisyonu var, degerlendiremedik. Boluspor’u, Yalçin Hoca’yi tebrik ediyorum. Özellikle kendi oyuncularimi tebrik ediyorum. Ligin basindan beri çok önemli inanilmaz özveriyle mücadele ediyorlar. Bugün de ayni sekilde iyi futbol oynadilar” dedi.



Yalçin Kosukavak: "Bizi yalniz birakmayan taraftarimiza tesekkür ederiz"

Ilk yari oyunun seyir zevkinin düsük oldugunu ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak, “Öncelikle bütün oyuncularimi ve bize destek veren çagrimiza kulak verip, kulak verip bizi yalniz birakmayan taraftarimiza tesekkür ederiz. Bu galibiyet onlara armagan olsun, bizi desteklemeye devam etsinler. Çalismak bizden takdir Allah’tan. Oyuna gelince de 45 dakika boyunca hem ekran basindaki hem de türündeki olan taraftarlardan özür dileriz. Iyi bir seyir zevki açisindan bir oyun yoktu sahada. Oynamak isteyen bir Boluspor vardi. Tamamen sürekli topu üçüncü bölgeye vuran ve düsen ikinci toplari kazanmaya çalisan bir Erzurumspor. Biz tabii bunu böyle bir oyunla karsilasacagimizi tahmin ediyorduk” diye konustu.



"Hakem arkadasin çok oyun konsantrasyonu yoktu"

Hakeme yönelik sert elestirilerde bulunan Kosukavak, “Kazaninca konusmak lazim. Kaybedince konusunca olmuyor. Türk futbolu gelismez baska türlü. Bir oynamak isteyen bir Boluspor tamamen topu üçüncü bölgeye vurup düsen top kazanacak ya Erzurumspor. Orta sahada çok bariz bir faul oyuncumuza yapildi. Oyuna akti, devam etti. Unutturuldu. Rakip oyuncu, arkadan aldatmaya yönelik penalti aradi. Iki sari kartla oyundan atilmasi gerekiyordu. Bunlari neden anlatiyorum? Çünkü hakem arkadasin çok oyun konsantrasyonu yoktu böyle 1980’de oynanan futbol sürekli topun havada oldugu oyunlarda futbol kurallari artik daha böyle ertelenir ve orada hakemin oyunu yorumlamasina kalir isler. Onlari yapamadi hakem arkadas maalesef. Çok oyunu yönetemedi, idare etti. O yüzden bunlari söylemek zorundayim. Ülke futbolunun gelismesi açisindan. Bu kadar ekonomik anlamda yatirim yapilan bir futbol var bu ülkede. Üretemezsek oynayamazsak, ilk yari herhalde bir file taksak sahaya, ayak tenisi oynasak yeri vardi. Sürekli top havadaydi, bir de topun oyunda kalmasi süresi herhalde hakemin sakatligiyla beraber topun önünde kaldigi süre. Bu maçta bu top kaç dakika sahada kaldi? Bir tahminde bulunursam 15 dakika falandir. Bu çok aci bir sey. Bir tarafta oynamaya çalisan bir takimi biz bedavadan bize faul veya bir sey çalsin istemiyoruz. Ama bir takim oynamaya çalisiyor. Diger takimi tamamen oynatmamaya çalisiyor. Burada kimden yana dikkatli davranmamiz lazim, yorum yapmamiz lazim. Böyle genç hakem arkadaslarin biraz daha oyuna iyi yorumlar getirmesi, akil getirmesi gerekiyor. Maalesef bugün göremedik. Insallah ilerleyen zamanda gelisecegiz. Umudumuz var” ifadelerini kullandi.

"Çok yüksek motivasyonu vardi rakibin"

Erzurumspor FK’nin motivasyonun yüksek oldugunu söyleyen Kosukavak son olarak, “Ikinci yariya da gelince, onlarin bu kadar topu havaya kaldirip bize hücum etme planlarini bir orta saha fazla yaparak biraz da takimimi genisleterek alanlar olusturmaya basladim. Yerden oyunlar oynamaya basladik. Çok yüksek motivasyonu vardi rakibin. Asiri motivasyonu vardi. 5 sakatlik verdi Erzurumspor. Tebrik etmek lazim. Çok yüksek konsantrasyon motivasyonlari vardi. Boluspor’a hayirli olsun. Erzurumspor’a da basari dilerim” dedi.

Kaynak: İHA