Bayburt Üniversitesi, Unilig Dart Sampiyonasinda Da 'Sampiyonlarin Üniversitesi' Oldu

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonunun (TÜSF) 22-23 Subat tarihlerinde birçok bransla es zamanli düzenledigi ÜniLig Dart Sampiyonasinda mücadele eden Bayburt Üniversitesi ögrencileri, Bowling’de oldugu gibi sampiyonluk dereceleri kazanarak ’Sampiyonlarin Üniversitesi’ ünvanina yarasir basarilar sergilediler.

Erkeklerde 46, kizlarda 33 sporcunun yaristigi sampiyonanin Bireysel Erkekler kategorisinde sampiyon olan Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi Turan Delice altin madalyaya uzanirken, Bireysel Kizlar kategorisinde yarisan ögrenci Meltem Çetinkaya elde ettigi üçüncülük derecesiyle bronz madalyanin sahibi oldu. Erkekler Esli kategorisinde yarisan ögrenciler Turan Delice ve Kerem Idareci de üçüncü olarak kazandiklari bronz madalya ile Bayburt Üniversitesinin sampiyonadaki toplam madalya sayisini 3’e çikardilar. Böylece Turan Delice madalyada ’duble’ yaparak bireysel performans bakimindan Bayburt Üniversitesinin basari karnesini güçlendirdi.

Ögrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "Federasyon düzeyinde Baskanlik görevini ifa ettigim Dart ve Bowling disiplinlerinde elde edilen basarilarla gurur duyuyor; ögrencilerimize, ’Sampiyonlarin Üniversitesi’ vizyonunu yukarilara tasiyan emekleri için sükranlarimi iletiyorum. Es zamanli düzenlenen iki sampiyonada neredeyse tüm madalyalari toplayan ögrencilerimiz, her zaman oldugu gibi "madalyalar yine sahiplerini buldu" diyebilecegimiz performanslarini sergilediler. Her geçen gün güçlenen hedeflerimiz, sürdürülebilir basari yönetimimiz sayesinde insa ettigimiz ekole uluslararasi taninirlik kazandiracaktir." dedi.

Kaynak: İHA