Bayburt Üniversitesi, Ünilig Bowling Sampiyonasindaki Tüm Madalyalari Topladi

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonunun (TÜSF) 22-23 Subat tarihlerinde Samsun’daki Bowling Akademi Bowling Salonunda düzenledigi üniversitelerarasi ÜniLig Bowling Sampiyonasina erkekler ve kizlar kategorisinde takim olarak katilan Bayburt Üniversitesi, her iki kategoride de ilk üç dereceyi elde ederek tüm madalyalari topladi. Kizlarda takim halinde sampiyon olan Bayburt Üniversitesi, erkeklerde ise 2. sirayi aldi.

Kizlar ve Erkekler kategorilerinde 25’er sporcu olmak üzere toplamda 50 sporcunun madalya mücadelesi verdigi sampiyonada, bireysel olarak tüm madalyalari toplayan Bayburt Üniversitesi, tarihinde ilk kez bir sampiyonadaki tüm dereceleri elde etmis oldu. Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde egitim alan ögrencilerden olusan takimimizda doktora ögrencisi Ars. Gör. Umut Diyar Gök tek erkeklerde sampiyon olurken, yüksek lisans ögrencisi Alperen Birsen ikinci, lisans ögrencisi Demir Aydemir üçüncü oldu. Tek kizlar kategorisinde ise lisans ögrencilerinden Aylin Emir sampiyonlugu, Zeynep Sezgin ikinciligi, Gülsüm Baykara ise üçüncülügü elde etti. Kizlar kategorisindeki bu bireysel basarinin sonucunda takim halinde sampiyon olan Bayburt Üniversitesi Bowling Takimini, Iskenderun Teknik Üniversitesi ve Istanbul Üniversitesi-Cerrahpasa takip etti. Erkekler kategorisinde ise Istanbul Üniversitesi-Cerrahpasa’nin ardindan Bayburt Üniversitesi Bowling Takimi ikinci sirayi alirken, Iskenderun Teknik Üniversitesi üçüncü oldu.

Sampiyonadaki tüm madalyalari kazanan ögrencileri tebrik eden TBBDF Baskani ve Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, sürekli ivme yükselterek takim halinde ve bireysel basarida en üst noktaya eristikten sonra sürdürülebilirligi tesis etmenin önem kazandigini söyledi.

Katilimci tüm üniversitelere ve sporculara tesekkür eden Rektör Türkmen, Bowling bransinin sürekli gelisimine iliskin memnuniyetlerini belirtti.

Kaynak: İHA