21 Subat Kurtulus Boks Gecesi Heyecanli Anlara Sahne Oldu

Bayburt’un düsman isgalinden kurtulusunun 106. yil dönümü dolayisiyla Bayburt Belediyesi ve belediye bünyesindeki Tugra Boks Spor Kulübü ev sahipliginde düzenlenen 21 Subat Kurtulus Bayburt Boks Gecesi heyecanli anlara sahne oldu.

Kiyasiya geçen müsabakalarda Bayburt, Erzurum, Sakarya, Trabzon, Konya, Kars, Ankara, Gürcistan ve Almanya’dan boksörler kurtulusun 106. yili için ringe çikti.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan gecede, Bayburt Halk Oyunlari sahne aldi. Açilis müsabakalarinin ardindan konusan Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Bayburt’un düsman isgalinden kurtulusunun 106. yil dönümü nedeniyle hazirlanan boks turnuvasinda mücadele edecek sporculara basarilar dileyerek, "Aramizda çok sayida sporcumuz var. Çesitli illerden gelen, komsumuz Gürcistan’dan gelen sporcularimiz var. Bu organizasyonun gerçeklestirilmesinde büyük katkisi olan çok degerli kardesimiz, milli boksörümüz Selçuk Aydin Bey’e huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Bayburt’ta boks yillardan beri büyük bir ihtisamla, içten ve samimi olarak yapiliyor. Milli takimi dolduran ve orada basarili bir sekilde devam eden nice gençlerimiz var. Sporcularimiz ahlak kurallari içerisinde Bayburt’a yakisir sekilde mücadele ettikleri için bizler de mutluyuz. Bayburt’un düsman istilasindan kurtulusunun 106. yil dönümü nedeniyle hazirlanan bu boks turnuvasina katilan tüm arkadaslara Bayburtlular adina tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Selçuk Aydin: "Bizler de bu yollardan geçtik"

Düzenlenen gecede Baskan Pekmezci’nin önemli katkilari oldugunu söyleyen eski milli boksör Selçuk Aydin ise, "Bizler de bu yollardan geçtik, çok küçük yasta spora basladik. Gençlerimizin bu aksamki heyecanina ortak olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Hükmü Baskanim teveccüh gösterdi, bu programin hazirlanmasinda önemli katkilarda bulundu. Bizler milli sporcu kardeslerimizin, antrenörlerimizin her zaman yanlarindayiz ama baskanimin da buradaki destegi tartisilmaz. Bu aksam, size seyir zevki yüksek bir maç izletecegiz. Biz de buna sahitlik edecegiz. Tüm sporcularimiza basarilar diliyorum" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Baskan Pekmezci ve Aydin tarafindan açilis müsabakalarinda maça çikan sporcular ile turnuvaya katilan kulüp baskanlari, yöneticiler ve antrenörlere gecenin anisina plaketleri takdim edildi.

Selçuk Aydin’a ise plaketini Baskan Yardimcisi Süreyya Türkmenli verdi. Gecede ayrica Kadinlar Türkiye Güres Sampiyonasinda U17 ve U20 dallarinda düzenlenen sampiyonadan 2 altin madalya dönen Tugra Spor Kulübü Sporcusu Beyzanur Akkus’a, Baskan Pekmezci tarafindan altin hediye edildi.

Karsilasmalarda kiyasiya rekabet

Hediye ve plaket takdimlerinin ardindan kiran kirana rekabetin oldugu müsabakalara geçildi. Gençler, yildizlar ve minikler olmak üzere üç farkli kategoride yapilan müsabakalar oldukça heyecanli anlara sahne oldu.

Gündüz ve aksam olmak üzere iki seans halinde yapilan turnuvada gündüz 7 müsabakanin gerçeklestigi minikler kategorisinde Abdullah Özdamar - Nika Clhkadva, Arda Özdil - Alekcandre Faikzade, Yusuf Kemal Görer - Nika Kakidze, Ömer Kandan - Zaza Ceckladze, Tunahan Gümrükçü - David Fartenedze, Mataridze Andria - Sergen Koz ve Kadir Koz - Yusuf Yasar Teke karsi karsiya gelirken, bu müsabakalarda kazanan dostluk oldu ve galip ilan edilmedi.

Aksam müsabakalarinda ise yildizlar kategorisinde yapilan 10 maçta 34 kiloda Firat Çaglar - Fetullah Kaçar, 42 kiloda Erdogan Pamuk - Mustafa Tuncer, 46 kiloda Berat Akduman - Roin Davidadze, Alperen Gezer - Cengizhan Akçimen, 48 kiloda Dogus Satih - Dima Futkaradze, 57 kiloda Zekeriya Akarsu - Muhammet Ali Budakoglu, 60 kiloda Mahmut Emir Temel - Mert Altun, Mehmet Enes Sanli - Burak Çakmak, 63 kiloda Hüseyin Can Aksoy - Efecan Gence, 75 kiloda ise Ali Koz - Saba Papadze karsi karsiya gelirken, bu karsilasmalarin galipleri Ali Koz, Fetullah Kaçar, Berat Akduman, Cengizhan Akçimen, Dogus Satih, Zekeriya Akarsu, Mahmut Emir Temel, Mehmet Enes Sanli, Hüseyin Can Aksoy oldu. Erdogan Pamuk ve Mustafa Tuncer müsabakasi ise beraberlikle sonuçlandi.

6 maçin yapildigi gençler kategorisinde ise 51 kiloda Alperen Engin - Efe Güngör, 60 kiloda Aytaç Sepetçi - Dachi Kalvashi, 63 kiloda Muhammed Refik Tuncer - Muhammed Gemici, 66 kiloda Evdineli Bulut - Lartkipanitze Luka, 67 kiloda Baran Kirmaci - Adem Söylemez, Mert Özkök - Katamadze Glorgi karsi karsiya gelirken bu müsabakalarin galileri ise Alperen Engin, Aytaç Sepetçi, Muhammed Gemici, Evdineli Bulut, Baran Kirmaci, Mert Özkök oldu.

Programa Bayburt Milletvekili Orhan Ates, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Baskan Yardimcisi Süreyya Türkmenli, eski milli boksör Selçuk Aydin ve vatandaslar katildi.

Ayrica müsabakalar öncesi Bamsi Beyrek Seyir Terasi’nda katilimcilari agirlayan Baskan Pekmezci kulüp baskanlari antrenör ve sporcular ile sohbet ederek basari temennisinde bulundu.

Kaynak: İHA