Selahattin Baki Açiklamasi 'TFF'nin Aklini Basina Devsirmesini Bekliyoruz'

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Kasimpasa maçi sonrasi yaptigi açiklamada, "TFF’nin aklini basina devsirmesini bekliyoruz" dedi. Galatasaray’in maç sonrasi sosyal medyadan yaptigi paylasimla ilgili ise Baki, “Kendilerini ve tarihlerini bir kelime ile izah etmisler” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasinda Fenerbahçe, sahasinda karsilastigi Kasimpasa’yi 2-1 maglup etti. Maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, “Hocamizi ve takimimizi kutluyorum. Bugün iki tane net penalti pozisyonumuz maalesef bir kere daha hakemler tarafindan verilmemistir. Özellikle futbol kamuoyunun Ferdi’nin pozisyonunda hakemin vücut lisanina çok dikkatli bakmasini rica ediyorum. Penaltiyi verir gibi bir refleks gösterirken bir saniyede çark etti. Oosterwolde’nin pozisyonu da bize göre net penalti, pozisyonla ilgili ilk yorumlar da öyle. Bugün takim sampiyonluk kovalayan, isteyen refleksi göstermeseydi bir operasyonun kurbani olacaktik. Facianin esiginden dönüldü. TFF’nin aklini basina devsirmesini bekliyoruz. Lig maratonunun bitmesine çok az maç kaldi artik. Fenerbahçe camiasinin sinir uçlariyla oynamaktan vazgeçmelerini söylüyoruz. Rica etmiyoruz, söylüyoruz. Takimi tebrik ediyorum. Çok ciddi bir viraj dönüldü” diye konustu.



“Son dönemeçte umut kirintisi görmek istiyoruz”

Selahattin Baki, ezeli rakiplerinde bir futbolcunun Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmesi ve sevk edilme seklini hayretler içerisinde izlediklerini vurgulayarak, "Yakin tarihte 4 örnegi var. Bu tür hareketlerde direkt PFDK’ya sevk edilir. Genelde tedbirli sevk edilir. Sevk olmadi daha sonra nasil olduysa gönülsüz bir sekilde sevk yasandi. Tarihe geçecek rezillikte tedbirsiz sevk olarak verildi.

Ne sis yansin ne kebap. Herkese yaranma durumu var nasil olsa PFDK’ya verdik. En alttan ceza verelim oradan da 1 maç verelim. En alttan ceza verelim durumu kurtaralim. Bunu da TFF’nin PFDK’ya verdigi bir mesaj olarak görüyorum. Bunu da kabul etmiyoruz. Daha önce hatiri sayilir cezalar olmustur. Büyükeksi federasyonunun beyni ile kalbi çelisiyor. Son dönemeçte umut kirintisi görmek istiyoruz. Akillarini baslarina devsirsinler Fenerbahçe’nin üstüne oynamasinlar” ifadelerini kullandi.

Karsilasmanin ardindan Galatasaray’in resmi sosyal medya hesabindan yapilan paylasim üzerine Selahattin Baki, “Tebrik ediyorum. Kendilerini ve tarihlerini bir kelime ile izah etmisler. Biz bile tek kelimeyle bu kadar güzel izah edemezdik” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA