Sami Ugurlu Açiklamasi 'Bir Seyler Arandigini Net Sekilde Görüyorsun'

Kasimpasa Teknik Direktörü Sami Ugurlu, saygiyi hak eden bir takimla mücadele ettiklerini belirterek, uzatma dakikalarinda verilen penalti karari için, “Penalti pozisyonunda el dogal konumunda topun yönü degismiyor, bir seyler arandigini net sekilde görüyorsun” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasinda Kasimpasa, konuk oldugu Fenerbahçe’ye 2-1 maglup oldu. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Kasimpasa Teknik Direktörü Sami Ugurlu, “Genel olarak oyun olarak istedigimi aldik diyebilirim. Takimimizin gücünü, oyun kurgusunu biliyoruz. Bunu gelistirmeye çalisiyoruz. Bu da istedigimiz gibi gidiyor. Son haftalarda arka arkaya kazandigimiz maçlar herkesin takdirini toplayan Kasimpasa takimi vardi. Bu bilinçle buraya geldik. Oyuncu gelisimi bizim için çok önemli. Genç oyunculari kazanmak için elimden geleni yapmaya devam edecegim. Kasimpasa’nin da hedefi var; Avrupa kupalarina bu kadar yakinken, her maça oyun olarak ortak oldugu ciddi bir takim oldugunu düsünüyoruz. Fenerbahçe’nin de savunma agirlikli çikacagini biliyorduk. 3 savunma orta saha ile çikacagini biliyorduk. Aytaç, Hajradinovic arkaya kosular için. Hamlemiz Sadiku oldu. Çok siddetli baskiyla neredeyse ilk yari çikamadilar. Daha sonrasinda golü de bulduk. 2. yarida duran toptan yedigimiz 2 gol üzücü. Daha üzücü olan taraf da su, karsida çok ciddi mücadele eden bir takim var. 5,5 milyon Euro bütçeye sahip takim var. Oyun onu göstermiyor. Bu oyunu oynayabiliyorsan, biraz saygiyi hak ediyorsun. Maçin sonlarina geliyorsun; Tadic, Hajradinovic’in ayagina basiyor en az sari kart. Penalti pozisyonunda el dogal konumunda topun yönü degismiyor, bir seyler arandigini net sekilde görüyorsun. Bu stadi, bu seyirciyi verseler bize sampiyonluga gidebiliriz. Fenerbahçe’nin böyle bir seye ihtiyaci yok, bugün ihtiyaci vardi onu da aldi. Hirslari için kurguyu uyguladiklari için oyuncularima tesekkür ediyorum. Buradan galibiyetle ayrilmak istedik” ifadelerini kullandi.

“Penalti pozisyonunda kendi adima bir sey göremedim”

Hakem kararlariyla ilgili de konusan Ugurlu, “VAR’in gelme sebebi bu zaten, gözden kaçirdi denilebilir. Haris’in bilegin basiyorsun, devam ettiriyor. Nuno’nun destek ayagina net tekme atiliyor devam ettiriyorsun. VAR pozisyonunu 2,5 dakika izliyorsan bir sey var. Oyuncumla konustum, ‘Elimi çekerken hissetmedim bile’ dedi.

Topun da yönü degismiyor, aksiyona girmiyor. Bir seyleri aramak gerekiyor. Kendi adima bir sey göremedim. Penalti pozisyonu öncesi 2 tane net pozisyonu görmüyorsan, penaltiyi verirsin” diye konustu.



“VAR kayitlari bir seyi degistirmeyecek”

Sami Ugurlu, uzatma dakikalarinda 4. hakemle konusmasini da aktararak, “4. hakem ’VAR inceliyor, pozisyona bakiliyor’ dedi.

Umarim VAR kayitlari açiklanir ama bu kayitlar bir seyi degistirmeyecek. Burada ben bir sey göremedim” diye konustu.



“Oyun ve taktik olarak bizi çok zorladigini söyleyemem”

Saha içindeki taktiksel anlamda iki takimin anlayisiyla ilgili Ugurlu sunlari söyledi:

“Bu oyuncu grubuyla çiktigi için isimiz kolaylasti diyebilirim. Birbirine yakin savunma agirlikli 3 oyuncularla oynadiginiz zaman Sadiku gibi oyuncu 2 oyuncuyla yakin oynayabiliyor. Daha sonra Fenerbahçe hamleyi yapti ve santrfor aldi. 1-2 tane geçislerde dogru yapabilsek sonuca da gidebilirdik. Oyun ve taktik olarak bizi çok zorladigini söyleyemem. Rahat bir sekilde çözülebilir, önlem alinabilir ve etkili olunabilirdi."

Kaynak: İHA