Mert Hakan Yandas Açiklamasi 'Oyunu Biraz Daha Güçlendirmemiz Lazim Bunun Farkindayiz'

Fenerbahçeli oyuncu Mert Hakan Yandas, Kasimpasa maçinin ardindan yaptigi açiklamada, 2 haftadir takima katki verdigi için çok mutlu oldugunu söyleyerek, “Oyunu biraz daha güçlendirmemiz lazim bunun farkindayiz. Galip gelmek son 11 haftaya girmisken çok önemli” dedi.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 27. haftasinda sahasinda Kasimpasa’yi 2-1’lik skorla maglup etti. Mücadelenin ardindan Fenerbahçe’nin orta saha oyuncusu Mert Hakan Yandas, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Maça iyi baslamadiklarini belirten Yandas, “Kasimpasa takimi iyi analiz yapmis. Önde iyi baski yaptilar. Orada biraz zayif kaldik. Bunu hafta içi degerlendirecegimizi düsünüyorum. Hocamizin da bize eksiklerimizi anlatacagini düsünüyorum. Oyunu biraz daha güçlendirmemiz lazim, bunun farkindayiz. Galip gelmek son 11 haftaya girmisken çok önemli. Bir de 2 haftadir böyle anlamli galibiyetler bizi daha da mutlu ediyor. Insallah kazanmaya devam ederiz. Her maç final bizim için. Insallah her maç ayni coskuyla devam ederiz. Kazandigimiz için mutluyuz. Eksiklerimizi de çalisacagiz. Golüme gelince de, son idmanda Bonucci ile frikik çalistik. O, ’Sana yarin baski yapmaya gelecegim. Yarin da frikikten gol ataksin’ dedi.

Bugün de maçta önce ’Gol atarsan seni bekliyorum’ dedi.

Golün yarisi onun. Dün çok iyi çalistirdi beni. O da topa inanilmaz vuruyor” ifadelerini kullandi.

“Fenerbahçe, birlikte oldugu süre yikilmasi imkansiz bir camiadir”

Iç sahada puan kayiplarinin sebebinin sorulmasi üzerine ise Mert Hakan Yandas, “Problem oldugunu düsünmüyorum. Bunlar olacak. Deplasmanda da her maçi kazaniyoruz. Dedigim gibi biz oyunumuzu güçlendirmemiz gerekiyor. Bunun da farkindayiz. Bugünkü tribün oldugu sürece iç sahada bizim en büyük kozumuz olacak. Geçen hafta yaptigim konusmanin degeri ortaya çikti. Anlamli oldu. Fenerbahçe, birlikte oldugu süre yikilmasi imkansiz bir camiadir. Bunu bir kez daha gösterdi. Bugün taraftarimiza ayri bir parantez açmak istiyorum. Maçin sonuna kadar iyi oynamasak da arkamizda durdular. Bugün bizi yerdeyken ayaga kaldiran onlar oldu. Önemli olan günün sonunda ne oldugudur. Sezon sonuna kadar disimizi sikalim. Nelerle mücadele ettigimizi onlar da biliyor. En azindan sezon sonuna kadar birlikte kalalim, sonra faturayi kime keseceklerse kessinler” diye konustu.



“Oradaki tek hatam sadece kendim kirmizi kart yemem. Fred’i ben attirmadim”

Son zamanlarda Fenerbahçe taraftarinin kendisine sert bir yaklasim sergilemesiyle ilgili konusan Yandas, “Ben de, ailem de iki haftadir gülmeye basladik. Belki de bir musibet bin nasihatten iyidir. Basima talihsiz bir sey geldi. Oradaki tek hatam sadece kirmizi kart yemem. Fred’i ben attirmadim. Öyle bir algi olustu. Ama dedigim gibi basimiza gelen her olayda bir hayir vardir. Ondan sonra sahaya çikmayi dört gözle bekledim. Sahaya çikmak için de güçlü olmam gerektigini biliyordum. Iki haftadir da o sans bana geldi. Çok mutluyum, çok sükür. Ailem ve ben de gülmeyi özlemisiz” seklinde aktardi.

Attigi golle birlikte galibiyete önemli bir katki sagladiginin hatirlamasi üzerine Mert Hakan Yandas, “Bugün aslinda ilk yarida da 2-3 pozisyonum var. Bugün birçok kisiden mesaj aldim uzaktan gol atacagima dair. Onlar da beni inandirdilar. Benim içimde de bir his vardi. Bunun frikikten olacagini düsünmüyordum çünkü kariyerimde Süper Lig’de ilk frikik golüm. Özel oldu benim için de o yüzden çok mutluyum” seklinde konustu.



“Bu sezon hedefe ulasabilecegimizi hissettim”

Kis transfer döneminde adinin transferde birçok takimla anilmasinin ardindan kulüpte kalmasiyla ilgili ise Yandas, “3-5 sezon olmustu devre arasindayken. Gerçekten isin arka kisminda bir sürü emek var. Bir sürü mücadele var. Yaptigimiz yanlislar da var. O günkü sartlar camia için belki de gitmemi gerektiriyordu. Kalip mücadelede etmek istedim. Bu sezon hedefe ulasabilecegimizi hissettim. Bir yerde benim de sahneye çikabilecegimi düsündüm. Mücadele etmek istedim ve 1 dakika bile oynamasam bile sezon sonu sampiyonlugu görmek istiyordum. Rabbim de nasip etti. 2 haftadir arkadaslarima yardimci oluyorum. Sampiyon olursak dünyanin en mutlu insanlarindan biri olurum. Camia da öyle zaten. Gerisinin pek bir önemi yok” dedi.



“Insallah sezon sonunda hep birlikte sevinçten aglariz”

Sezonun geri kalanini da degerlendiren Yandas, “Dedigim gibi uzun süredir forma sansi bekliyorum. Kendimi de hazir tutmaya çalisiyorum. Yaklasik 2-3 ay sonra ilk Adana maçiyla gelen bir sans vardi. Hocamiz da bu günleri hesapladigini söylemisti bana. Sabirli olmam gerektigi ve zamani geldiginde iyi seyler olacagina inandi. Çünkü Samandira’da birlikte oldugumuz için disaridan gözükmeyen seyleri birbirimize yakin oldugumuz için görüp anlayabiliyoruz. Zor günlerde yanimda olan insanlara çok tesekkür ediyorum. Daha hiçbir sey basarmadik. Insallah sezon sonunda hep birlikte sevinçten aglariz. Michy özgüveni yüksek bir oyuncu. Gol atmayi da çok seviyor. Penalti oldugundan ben izleyemedim açikçasi, orada bir duygu patlamasi yasadik. Gol sevincini hep beraber yasadik. Ben de kendimi tutmadim ve takim arkadaslarim yanina gittim. Çok stresliydi bizim için. Insallah bundan sampiyonlugun habercisi olur. Sana kenarinda konusamadik heyecandan ama bence çok net bir penalti. Bunun üzerine tartismak ülkemizde geleneksellesen algi olusturma kismina girer. Yüzde yüz penalti. Hakem orada autu gösterdi, pozisyon penaltiya döndü” diye sözlerini sonlandirdi.

Kaynak: İHA