Kars'ta Rallicilerin Karla Sinavi

Türkiye’nin kar üzerindeki ilk rallisi renkli görüntülere sahne oldu. Sürücülerin zor anlar yasadigi rallide bazi araçlar yoldan çikarak kara saplandi. Kara saplanan araçlar, vatandaslarin yardimiyla çikarilarak yarisa kaldigi yerden devam etti.

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Sampiyonasi ilk yarisi olan Sarikamis Rallisi, zorlu etaplarda sürücülere zor anlar yasatti. Eski 36 Spor Kulübü tarafindan Kars Valiligi, Kars Belediyesi, Sarikamis Kaymakamligi ve Sarikamis Belediyesi destekleri ile organize edilen Sarikamis Rallisi’nin 2’inci gününde yapilan yarislar nefesleri kesti. Yukari Sarikamis, Handere ve Kizilçubuk bölgelerinde yer alan Remed Assistance, Petrol Ofisi Maxima ve Sehitler etaplari 2 kez geçilirken, ralliyi izlemek için bölgeye gelen vatandaslar ise unutulmaz bir gün geçirdi.

Sarikamis Rallisi’ni izlemek için Ardahan’dan gelen Sinan Irtegün, “Ormanin içerisinde ralliye çok düskünün ilk defa orman içerisinde bir parkurda güzel bir yaris oldugunu gördüm. Müthis bir heyecan zaten katilan pilotlar geldiklerinde virajlarda çok keskin dönüsler yapmak suretiyle heyecanimizi had safhaya çikariyorlar” dedi.

Ralliyi vatandaslarla birlikte izleyen Kars Valisi Ziya Polat, “Bugün ilk gün yarislarinin gördügünüz gibi cografyamiz harika, bu güzel cografyada Türkiye’nin ilk kar rallisini tamamlamis olduk. Emek verenlere tesekkür ediyorum. Biz Kars olarak, Sarikamis olarak bu sehrin güzelliklerini, bu sehrin markasini daha ileriye nasil götürebiliriz çabasi içerisinde olduk, olmaya da devam edecegiz. Amacimiz Sarikamis Rallisinin her sene kurumsallasmis bir sekilde tarihi belli olan ve uluslar arasi bir yarismaya çevirmek, insallah önümüzdeki yil yabanci sporcularinda geldigi daha genis bir yarisma olmasini diliyoruz” diye konustu.

Öte yandan, ilk gün yarislarinda zorlu etaplari geçen sürücüler, vatandaslari heyecanlandirirken, yoldan çikarak kara saplanan araçlar ise adeta nefesleri kesti. Kara saplanan araçlar görevlilerin kisa süre çikarmasiyla yarislara devam etti.

Kaynak: İHA