Isparta'da Ragbi Heyecani

Kar Ragbi Sampiyonasi, Isparta’nin 2 bin rakimli Davraz Kayak Merkezi’nde gerçeklestiriliyor. Yarismada 14 takimdan olusan 200 sporcu iki gün boyunca yarisacak.

2024 yili Türkiye Ragbi Federasyonu Kar Ragbi Sampiyonasi Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde yapiliyor. Sampiyonada 8 erkek, 6 da kadin takimi olmak üzere 200 sporcu yarisiyor. Iki gün sürecek olan sampiyonayla ilgili bilgi veren Isparta Gençlik Spor Il Müdürü Mahmut Danayiyen, "Türkiye Ragbi Federasyonu tarafindan Türkiye’de Kar ragbisi olarak ilk defa Isparta Davraz kayak Merkezi’nde bu sampiyona düzenleniyor. Hava sartlarindan dolayi malum kar çok az ama su anda 14 takim katiliyor, 6 kadin, 8 erkek olmak üzere 200’e yakin sporcumuz var. Yarin insallah final maçini kiz ve erkek takimlari oynayarak sonlanacak" dedi.



"Geleneksel hale getirmeyi planliyoruz"

Türkiye Ragbi Federasyonu Genel Sekreteri Tekin Yaman ise sampiyonayi gelenek haline getirebileceklerini belirterek, "Kar ragbisi su anda kadin ve erkeklerde yapiliyor. Biraz kardan yana sikintimiz oldu ama katilim sayimizda az degil. 6 kadin, 8 erkek takimiyla katildik. Geleneksel hale getirmeyi planliyoruz. Her sene burada bir turnuva yapmayi planliyoruz. Burasi kayak merkezi, burada belli alanlari kullanabiliyorsunuz. Hem sakatlik olmamasi hem de kimsenin kayak zevkine engel olmamak için. Insallah gelecek senede güzel bir turnuvayla burada yine bir arada oluruz" dedi.

Ortadogu Teknik Üniversitesi sporcusu Tarik Cengiz ise ilk defa kar üzerinde yaristiklari için çok heyecanli olduklarini belirtti.

Çim sahaya göre zeminin daha kaygan oldugunu söyleyen Cengiz, "Güç vermekte biraz zorlaniyoruz ama ayni oyunu oynuyoruz. Alan kisa oldugu için oyun hizli dönüyor. Bu bir temas sporu ve diger temas sporlari kadar tehlikeli. Dogru yapildigi zaman o kadar da risk teskil etmeyen bir spor bence" diye konustu.

Kaynak: İHA