Ismail Kartal Açiklamasi 'Oyuncular Çok Iyi Karakter Ortaya Koydu'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Kasimpasa galibiyetini taraftarlara armagan ederek, “Maç basindan sonuna kadar oyuncularimi desteklediler. Sampiyonluk yolu bizi pozitif anlamda desteklemeyle alakali. Oyuncular çok iyi karakter ortaya koydu” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasinda Fenerbahçe, sahasinda karsilastigi Kasimpasa’yi 2-1 maglup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, müsabakanin ardindan basin toplantisinda degerlendirmelerde bulundu. Rakibe gol disinda pozisyon vermediklerini belirten Kartal, “Kasimpasa takiminin son haftalarda formda oldugunu, dirençli bir takim oldugunu ifade etmistim yayinci kurulusa. Ilk yarida iyi mücadele ettiler, 2-3 tane net pozisyonumuz vardi. Devre arasinda yardimcilarimla yaptigim toplantida biraz daha oyunun gidisatina göre nasil hamle yapacagimizi planladik. Bu sezon ilk defa kornerden gol yedik. Golle beraber hamlelerimizi yaptik. Oyunda üstünlügü ele aldik. Taraftarlarimizla yaptigimiz görüsmelerde maçlarda gol kaçirsak da bize her sartta destek vereceklerini sözünü verdiler. Taraftarlarimiza çok tesekkür ediyorum. Maç basindan sonuna kadar oyuncularimi desteklediler. Sampiyonluk yolu bizi pozitif anlamda desteklemeyle alakali. Oyuncular çok iyi karakter ortaya koydu. Gollerin de haricin 2-3 tane net pozisyonumuz vardi. Rakibe gol disinda net pozisyon vermedik. Kazandigimiz için çok mutluyum. Bu galibiyeti taraftarlarimiza armagan ediyorum" diye konustu.

Kaçan penalti pozisyonlariyla ilgili gelen soruya Kartal, “Her hafta çalisma yapiyoruz, birçok oyuncumuza penalti attiriyoruz” diye cevapladi.

“Rakibin golün haricinde 1 tane net pozisyonu var mi?”

Kasimpasa Teknik Direktörü Sami Ugurlu’nun, Fenerbahçe 3 defansif orta saha ile çikti açiklamasina, “3 defansif orta saha ile çikmadik, orta sahalarimiz yeri gelince savunma yeri gelince hücum oynayabilen oyuncularimiz var. Golün haricinde 1 tane net pozisyon var mi? Bizim 8 tane var. Son dakikada penalti ile gol geldi. Çaglar ile konustum ‘Eline çarpmasa ben vuracaktim’ dedi.

Net penaltimiz var buna ne diyecekler? Jayden’a yapilan müdahale net penalti” yanitini verdi.

“Yakin zamanda daha iyi Krunic görecekler”

Krunic’in performansiyla ilgili sari-lacivertlilerin teknik patronu, “Su anda Krunic bu degil, çok daha iyisini yapabilecegini düsünüyoruz. Bize gelmeden takim haricinde çalistigi için onun adaptasyonu var. Yakin zamanda daha iyi Krunic göreceklerine inaniyorum” seklinde konustu.



“Ferdi ile ilgili taktiksel bir anlayisimiz var”

Ferdi’nin ikinci yarida mevkiisi disinda bölgelerde de mücadele ettigi sorusuna Kartal, söyle konustu:

"Biz antrenmanlarda Ferdi sag bek, sol bek degil, orta saha için de oynamasini istiyoruz. Oyunu çözmek adina taktiksel bir anlayisimiz var. Becao, Fred bizim için önemli oyuncular. Rakip bize ilk yarida çok sert baskilar yapti. Ikinci yarida önde basarak maçi kazanmasini bildik. Biz maç maç düsünüyoruz rakibe göre elimizdeki oyunculari degerlendirecegimizi düsünüyoruz.”

“Sampiyonluk yarisi futbol adina güzel bir sey”

Ismail Kartal, sampiyonluk yarisiyla ilgili sunlari söyledi:

“Her iki takim da, belki de uzun yillardir böyle sampiyonluk mücadelesi verilmemisti. Bu futbol adina güzel bir sey. Sanki böyle sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor.”

Kaynak: İHA