Artvin, Geleneksel Kizak Yarislari'na Ev Sahipligi Yapti

Türkiye Geleneksel Spor Dallari Federasyonu’nun 2024 faaliyet programinda yer alan Geleneksel Kizak Yarislari 2. etap müsabakalari sona erdi.

Artvin Atabari Kayak Merkezi’nde düzenlen Geleneksel Kizak Yarislari 2. etap müsabakalarina Kastamonu, Erzurum, Bingöl ve Artvin’in de içinde bulundugu 11 ilden 68 sporcu katildi.

Yaklasik 700 yillik tarihi geleneksel Erzurum ve Kastamonu kizaklari ile sporcular minikler, gençler, yildizlar, büyükler ve veteranlar olmak üzere 5 kategoride yaristi. Yarismacilar, Türkiye Sampiyonasi’na adini yazdirmak için 100 metrelik parkuru en kisa sürede bitirmek için kiyasiya mücadele etti. Yarismalarin sonunda dereceye giren sporcular madalya ile ödüllendirildi.

Yarismalar hakkinda basin mensuplarina açiklamada bulunan Türkiye Geleneksel Spor Dallari Federasyonu Asbaskani Günal Genç, "Geleneksel kizak yarislarinin 2. ayak yarislarini yapiyoruz. Birinci ayak yarislarini subatin 2’sinde Erzurum Palandöken’de yapmistik. Simdi Artvin Atabari Kayak Merkezi’nde yapiyoruz. Burada dereceye giren sporcularimiz Türkiye Sampiyonasi’na gidecekler. Kadinlarda, erkeklerde bütün kategorilerde yarislarimizi yapiyoruz" dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Atabari Kayak Merkezi’nin kalabalik bir etkinlige ev sahipligini yaptigini belirterek, karla doyum saglanacak güzel bir mekan oldugunu söyledi.

Çelik, "Bugün yogun bir katilim var. Yarismalar yapiliyor. Bunlari görünce gelecek açisindan tesislerimizi hizli sekilde olusturup insanlarin hizmetine sunulmasinin önemini bir kez daha görmüs olduk. Gelecek kis aylarinda çok daha saglikli çok daha yogun katilimin oldugu etkinliklere ev sahipligi yapacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA