Sarikamis Rallisi Öncesi Araçlarin Kontrolleri Yapildi

Sarikamis Rallisi öncesi hazirliklar devam ediyor. Yaklasik 30 aracin yarisacagi ralli öncesinde CO-Drive etkinligi düzenlendi.

Sarikamis’ta yaris otomobillerinin son bakimlari yapildi. Otomobillere kar üzerinde hiz testi yapildi. Vali Ziya Polat, yaris otomobili kullandi. Polat, pilotlardan tam not aldi.

Sarikamis’ta olmaktan dolayi duydugu memnuniyeti dile getiren Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED) Baskani Eren Üçlertopragi, "Insallah ileride de bölgesel turizm kaynakli olacak. Uluslararasi yaris yapmayi planladigimiz ve bu dogal güzelliklerin içerisinde olmaktan çok mutluyuz" dedi.

Yaris otomobiliyle kar üzerinde gösteri yapan Vali Ziya Polat, "Baskan ve ekibi aylardir burada çalisiyorlar. Çam ormanlari içerisinde dünyanin en güzel pistlerinden birisi diyoruz biz. Bu pistte yarisin daha da güzel olacagini düsünüyoruz" diye konustu.

Öte yandan bugün Kars’tan start alacak yaris öncesinde otomobillerin genel bakimlari yapildi.

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Sampiyonasi ilk yarisi olan Sarikamis Rallisi, 23-25 Subat tarihlerinde Eski 36 Spor Kulübü tarafindan Kars Valiligi, Kars Belediyesi, Sarikamis Kaymakamligi ve Sarikamis Belediyesi destekleri ile Duja Hotels, VST Tour, ICRYPEX, Spor Toto, Remed Assistance, Salados, Power App ve Fora Araç Takip sponsorlugunda organize ediliyor.

Oyman Atabay sezonu ilk organizasyonu olan ralli, bugün Kars Kalesi önünde düzenlenecek start seremonisi ile baslayacak. Organizasyonun ilk gününde saat 19.30’dan itibaren Sarikamis Kayak Merkezi’nde olusturulan Duja seyirci özel etabi geçilecek. Rallinin yarin saat 08.00’de baslayacak olan ikinci gününde ise Yukari Sarikamis, Handere ve Kizilçubuk bölgelerinde yer alan Remed Assistance, Petrol Ofisi Maxima ve Sehitler etaplari iki kez geçilirken, ekipler Sarikamis Kayak Merkezi’ndeki Belediye Otoparki’nda yer alan servis alaninda günü sonlandiracak.

25 Subat Pazar günü saat 08.00’de direksiyon basina geçecek olan ekipler, bu kez de Yagbasan, Isnos ve Keklik Deresi mevkiinde yer alan Harun Hayali, Mustafa Koç ve VST Tour etaplarini ikiser kez geçtikten sonra, saat 13.20’den itibaren Duja Chalet önündeki finis podyumunda gerçeklesecek ödül töreni ile sezonun ilk rallisini tamamlamis olacak.

Kaynak: İHA