Yalçin Kosukavak'tan Taraftarlara Çagri Açiklamasi 'Artik Harekat Zamani'

Trendyol 1. Lig’de oynadigi son 6 maçta maglubiyet yasamayan Boluspor, Erzurumspor FK müsabakasindan da galibiyetle ayrilmak istiyor. Taraftarlara seslenen Boluspor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak, "Artik harekat zamani. Onlardan bu harekati baslatmalarini rica ediyorum" dedi.

Trendyol 1. Lig’de 36 puanla 7. sirasinda bulunan Boluspor, 6 maçlik yenilmezlik serisini sürdürme pesinde. Ligin 24. haftasinda Erzurumspor FK’yi agirlayacak olan Boluspor, mücadelenin hazirliklarina tesislerinde yaptigi antrenmanla devam etti. Teknik Direktör Yalçin Kosukavak yönetimindeki idman, isinma hareketleriyle basladi.

Güç ve kondisyon çalismalarinin ardindan teknik-taktik çalismalar da yapan Bolu ekibi, çift kale maçla antrenmani tamamladi.

"Bizim açimizdan da zor, onlar açisindan da zor"

Erzurumspor FK karsilasmasinin zor olacagini ancak tüm planlari ona göre yaptiklarini ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak, "Artik bu ligde öyle kolay maç yok. Çünkü herkesin hedefleri, ligin süresi kisaldikça daha belirgin hale geliyor. Lig zorlasiyor. Iddiasiz bir takimla oynama sansiniz yok. Geçen hafta Tuzla’ya gittik, Tuzla alt kategoriden kurtulmaya çalisiyor. Bu hafta Erzurum, ‘Acaba play-off’u yakalayabilir miyim?’ diyor. Erzurum’un gol yemeden devam etmesi, ikinci yari bizim gibi maglup olmamasi, motivasyonlu bir takimla oynayacagiz. Bizim açimizdan da zor, onlar açisindan da zor. Biz kazanmak istiyoruz. Bir ivme yakaladik. Ev sahibiyiz. Bütün planlarimizi ona göre yapiyoruz. Insallah kazaniriz" cümlelerine yer verdi.

"Boluspor da bütün oyuncular degerli ve kiymetli"

Yalçin Kosukavak, takimdaki forma rekabeti hakkinda ise, "Benim için Boluspor’da bütün oyuncular degerli ve kiymetli. Söyle düsünün, bir takimda sürekli ayni oyuncular oynuyorsa akla su soru gelir; ’Neden Boluspor 25 tane oyuncuyu istihdam ediyor?’ Bu bir takim, 25 kisi var, lig uzun, Ziraat Kupasi da vardi biliyorsunuz. O yüzden bütün oyuncular degerli ve kiymetli. Zaman zaman sartlar degisiyor, rakipler de degiskenlik var, puan durumunun getirdigi psikolojik baskilar var. Bir de rakibin taktiksel veya rakibin oyuncularinda savunma, hücum birebir eslesmeler var. Oyunun gidisatini öngörüp taktiksel anlamda o oyuna uygun oyunculari seçmeye çalisiyoruz. Ben bütüne bakiyorum. Parçaya baktiginiz zaman hata yaparsiniz. Bütünde Boluspor kazaniyor mu, Boluspor iyi bir oyun oynuyor mu, Boluspor lazim olana yürüyor mu? Buna bakmak gerekiyor. Amaç kimin oynadigi degil, takimin ne yaptigi, oraya bakmak gerekiyor" diye konustu.



"Taraftarlara çok ihtiyacimiz var"

Taraftarlarin takimi ateslemesi anlaminda tribünleri doldurmasi gerektigini dile getiren ve taraftara çagrida bulunan Teknik Direktör Kosukavak, "Taraftarlara çok ihtiyacimiz var. Boluspor sehrin bir tane takimi. Daha önce Bolu deplasmanlarina geldigimde çok dolu tribünler gördüm. O agresif tribünleri gördüm. Su anda da bizim çok ihtiyacimiz var. Biz onlar oldugu zaman daha güvenli oynuyoruz. Hani o 12. adam tabiri var ya onun gibi. O yüzden çok ihtiyacimiz var. Lütfen rica ediyorum bize o itici güç olmayi göstersinler. Hassasiyet göstersinler. Tribünleri doldursunlar. Burasi Bolu, herkes için zor deplasman. Ama yillardir zor deplasman. Bu zor deplasman olmasini saglayan o geçmisteki dinamik taraftardi. Artik harekat zamani, onlardan bu harekati baslatmalarini rica ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA