Abdullah Avci Açiklamasi 'Hizli Mesafe Kat Etmek Istiyoruz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, gelecek sezonun planlamasi için yogun bir sekilde çalistiklarini ve hizli mesafe kat etmek istediklerini ifade etti.

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasinda sahasinda Adana Demirspor ile karsilasacak olan Trabzonspor’da müsabakanin hazirliklari devam ediyor. Bugün yapilan antrenman öncesinde basin mensuplarini ziyaret eden bordo-mavililerin teknik direktörü Abdullah Avci, açiklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, Baskan Ertugrul Dogan ile pazartesi günü Istanbul’da bulustuklarini ve gelecek sezonun planlamasini yaptiklarini ifade etti.

Yogun sekilde gelecek seneyle alakali çalismalarda bulunduklarini dile getiren Avci, "Hizli mesafe kat etmek istiyoruz. Su an itibariyla her sey saglikli gidiyor. Umarim böyle devam eder. Içerideki oyunculardan maksimum verim almak hedefimiz. Afrika Kupasi’ndan gelen oyuncularimiz var ve kendileri 1 aydir yoktular. Fiziksel durumlari önemli. Onlarin durumunu da en iyi sekilde planlamaya çalisiyoruz" dedi.

Tedavi süreci devam eden Orsic’in son durumu hakkinda da konusan Avci, “Orsic antrenmanlarin bazi bölümlerinde yer aliyor. Bir aksilik çikmazsa ki biliyorsunuz sakatliktan çikanlar sakatlandigi yeri degil, diger tarafi daha çok korurlar. Biz de bu süreçte Orsic’i daha çok koruyarak gidiyoruz. Bir aksilik olmazsa, mart’ ayinin 15’inden sonraki süreçte faydalanacagiz. Sezon basinda takimin en net transferlerinden biriydi. 7 ay süreyle faydalanamadik. O da gelince rekabet daha iyi olacak" cümlelerine yer verdi.

Abdullah Avci, yeni transfer Meunier’in takima çok çabuk adapte oldugundan bahsederek, "Meunier’in kalitesini konusmaya gerek. Hedefi yeniden Belçika Milli Takimi’nda olmak. Çok iyi çalisiyor. Çabuk adapte oldu, umarim böyle devam eder. Transfer olmadan önce oyun felsefemizi konustuk, hedeflerimizi konustuk. Onun da hedefleri var. Hem burada hedeflere kosmak hem de Avrupa sampiyonasinda milli takimda tekrar olma hedefi var. Her seyiyle örnek oyuncu, iyi bir profesyonel. Onunla çalismaktan son derece mutluyuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA