Tarik Biberovic Açiklamasi 'Türkiye'yi Seviyorum, Uzun Yillardir Buradayim'

Milli takim tercihini Türkiye’den yana kullanan Bosna Hersek asilli milli basketbolcu Tarik Biberoviç, "Türkiye Milli Takimi’ni tercih ettim. Türkiye’yi seviyorum. Uzun yillardir buradayim" dedi.

A Milli Erkek Basketbol Takimi, FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri B Grubu’nda, yarin deplasmanda Italya ve 25 Subat Pazar günü de Sinan Erdem Spor Salonu’nda Izlanda ile karsi karsiya gelecek. Bu iki maç öncesinde Fenerbahçe formasi giyen ve milli takim tercihini Türkiye’den yana kullanan Bosna Hersek asilli 23 yasindaki basketbolcu Tarik Biberovic, Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu.

Uzun yillardir Türkiye’de oldugunu söyleyen Biberovic, "Türkiye Milli Takimi’ni tercih ettim. Bu karari vermek aslinda o kadar kolay olmadi. Arkadaslarimdan dolayi biraz kolay oldu. Türkiye’yi seviyorum. Uzun yillardir buradayim. Takima da güveniyorum. Iyi olacagimizi düsünüyorum. Ikide iki yaparak bu haftayi bitirecegimize inaniyorum" açiklamasinda bulundu.

"Italya ve Izlanda maçlarini kazanmak istiyoruz"

FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri B Grubu’nda oynayacaklari Italya ve Izlanda karsilasmalarini degerlendiren 23 yasindaki basketbolcu, "Zorlu geçecegini düsünüyorum. Onlar da çok kaliteli takimlar. Ilk maçimiz Italya’da. Biz de haziriz. Bu maçlari almak istiyoruz. O hirsi bütün takim arkadaslarimda görüyorum. O yüzden iyi geçecegini düsünüyorum" diye konustu.



"Taraftarlarimizin karsisina çikacagim için çok heyecanliyim"

Sinan Erdem Spor Salonu’nda 25 Subat Pazar günü oynayacaklari Izlanda maçinda ilk kez Türk taraftarlarin karsisina çikacagini aktaran genç oyuncu, "Pazar günü ilk defa taraftarlarimizin karsisina çikacagim için çok heyecanliyim. Onlarsiz olmuyor. Biz onlar için ve Türkiye için oynuyoruz. O maçi taraftarlarimizin önünde kazanmak için elimizden geleni yapacagiz" ifadelerini kullandi.

"En büyük hedefim; olabilecegimin en iyisi olmak"

Kariyer hedefleri ile ilgili de degerlendirmelerde bulunan Tarik Biberovic, "En büyük hedefim; olabilecegimin en iyisi olmak. Potansiyelim neyse ona ulasmak istiyorum. Gerçekten elimden geleni yapmaya çalisiyorum. Uzun yillardir çok çalisiyorum. Simdi süre aldikça bunlari yavas yavas göstermeye basladim. Henüz gerçek performansimi göstermedigimi düsünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA