Kurtulus Kupasi Cirit Müsabakasinin Kazanani Dostluk Oldu

Ata sporu ciritin yasatildigi illerden biri olan Bayburt’ta kurtulus günü etkinlikleri çerçevesinde Bayburt Belediyesi Cirit sahasinda Dede Korkut Atli Spor Kulübü ile Çoruh Atli Spor Kulübünün karsilastigi müsabaka heyecanli anlara sahne oldu.

Dostluk havasinda geçen müsabakada, ciritçiler at binip cirit atmadaki hünerlerini centilmence sergilerken müsabakayi izleyen cirit severler ise keyifli dakikalar yasadi.

Berabere sonuçlanan ve dostlugun kazandigi müsabakanin ardindan takimlari tebrik eden Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Bayburt’un kurtulusu vesilesiyle cirit müsabakasi organize ettiklerini belirterek, "Bu güzel, biraz da soguk havada bizleri cirit sporuyla bulusturan iki kulübümüze huzurlarinizda tesekkür ediyoruz. Yillar önce bir 21 Subat programinda sehit verdigimiz Sahmettin Karaman kardesimizi de rahmetle yâd ediyoruz, Allah gani gani rahmet eylesin, mekâni cennet olsun diyoruz. Ciritin, Bayburtlularin ruh dünyasinda farkli bir yeri var. Orta Asya bozkirlarindan Anadolu’ya gelen yigit ecdadimizin devami yigit Bayburtlular ecdadimizin yigitligini farkli boyutuyla ortaya koyuyorlar. Bizlere ciritin en güzel örneklerini sundular. 106 yil önce Rus isgalinden ve Ermeni mezaliminden kurtulan Bayburt’umuzun kurtulusunu 106 yil sonra coskuyla kutluyor, cirit müsabakasina ev sahipligi yapiyoruz. Cirit kulüplerimize, emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ise konusmasinda su sözlere yer verdi: "Siz degerli cirit severlere tesekkür ediyorum çünkü hangi müsabakayi yaparsaniz yapin, taraftari olmayan hiçbir spor, hiçbir müsabaka hayatta kalmaz. Burada bulunan siz kiymetli izleyicilerimize, isi gücü nedeniyle gelemeyen cirit severlere de buradan tesekkür ediyorum. Cirit müsabakasinda boy gösteren sporcularimiza, kardeslerimize de huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Yenmek-yenilmek önemli degil, iki takimimiz da berabere kaldi, hepsi sampiyon. Hepsi bizim gözbebegimiz, onlara da tesekkür ediyorum. Emegi geçen kim varsa, herkesten Allah razi olsun."

Konusmalarin arindan Vali Eldivan ve Baskan Pekmezci takim kaptanlarina kulüpleri adina kupalarini verdiler. Kulüpler ise günün anisina Vali Eldivan’a, Baskan Pekmezci’ye ve Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Köse’ye ata sporu cirite sunduklari katkilardan ötürü hediye takdiminde bulundular.

Kaynak: İHA