Kastamonuspor, Menemen FK Maçinin Hazirliklarini Sürdürüyor

TFF 2. Lig Kirmizi Grup’ta liderlik mücadelesi veren ve ikinci devreye istedigi gibi bir baslangiç yapamayan GMG Kastamonuspor, hafta sonu karsilasacagi Menemen Futbol Kulübü maçinin hazirliklarini sürdürüyor. Kastamonuspor ile ilk antrenmanina çikan Teknik Direktörü Firat Gül, kaybettikleri avantaji yeniden yakalayabileceklerini ve bu yüzden problem konusmak için degil çözüm üretmek için geldigini söyledi.

TFF 2. Lig Kirmizi Grup’ta liderlik mücadelesi veren GMG Kastamonuspor, ikinci devrede yasadigi puan kayiplarinin ardindan Levent Eris ile yollarini ayirarak geçtigimiz yil Kocaelispor’u sampiyon yapan Teknik Direktör Firat Gül ile anlasma sagladi. Kastamonuspor’un Ismail Dikmenli Tesislerinde ilk kez takimin basinda antrenmana çikan Teknik Direktör Firat Gül, oyuncularla bir süre toplanti yapti. Ardindan hafta sonu karsilasacaklari Menemen FK’nin hazirliklarini sürdüren GMG Kastamonuspor’un antrenmanini izleyen Teknik Direktör Firat Gül, kaybettikleri avantaji yeniden yakalayabileceklerini ve bu yüzden problem konusmak için degil çözüm üretmek için geldigini söyledi.



Büyük bir camiaya geldiginin farkinda oldugunu belirten Gül, “Üst ligleri ve Süper Lig’i hayal eden bir camiaya geldigimi biliyorum” dedi.

Bu hedefleri gerçeklestirmek için ellerinden geleni yapacaklarini söyleyen Gül, takim olarak sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Oyun anlaminda maçin gerekliliklerine göre hareket edeceklerine isaret eden GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Firat Gül, “Büyük bir camiaya üst ligleri ve süper ligi hayal eden bir camiaya geldigimin farkindayim. Bu hedef dogrultusunda çalismalarimizi yapacagiz. Oyuncularimiz sahanin içerisinde çaba sarf edecek, gayret gösterecek. Sonuç itibariyla futbolda farkli sonuçlar alinabiliyor ama oyun anlaminda elimizden geleni, maçin geregi neyse elimizden geleni yapacagiz. Bütün camia ayni hedef kilitlenis durumda. Tabii ki futbolda bazen düsüsler olabiliyor. Bir avantaj vardi o kayboldu. Ama o avantaji yakalayan takimda bu takimdi. Yine o avantaji yakalayabiliriz. Problemler her kulüpte var. Ben buraya problem konusmaya degil çözüm üretmeye geldim. Takimimiza inaniyorum, güveniyorum. Yetenek olarak baktigimizda ligin kaliteli takimlarindan biriyiz.. Sadece psikolojik baski var. Onu ortadan kaldirmamiz gerekiyor. Taraftarimiz, yönetimimiz, teknik heyetimiz ve bu camiayi olusturan bütün bilesenlerle birlikte camia olarak o hedefi bu sene gerçeklestirmek için buradayiz” diye konustu.



“Bu camia bu yil hak ettigi yere gelecektir”

Basarinin kolay geldigini ifade eden Gül, “Basarilar kolay gelmiyor. Biraz zor ve mesakkatli bir yol. Ama inaniyorum ki bu camia bu sene hak ettigi yere gelecek. Levent hoca bu kulübe çok ciddi hizmetlerde bulundu. Ona da buradan selam göndermek istiyorum” seklinde konustu.



“Iki farkli sistem kullanacagiz”

Oynadiklari oyunda iki farkli sistemi kullanmayi planladiklarini anlatan Gül, “Futbolda tek bir dogru ile basarili olamazsiniz. Tabii ki 7 puanlik bir avantaj eridi ve bugün itibariyla 3 puan gerideyiz. Bu psikolojik baski olusturmus olabilir. Burada sonuç itibariyla saha içindeki performans önemli. Biz iki sistem üzerinden gidecegiz. Ikisini de iyi oynamaya çalisacagiz. Ne kadar planli olursaniz olun saha içinde istek ve arzu olmazsa basari gelmiyor. Öncelikle onu halledecegiz. Daha önce benimle çalismis oyuncular var. Onlar benim oyuna bakis açimi çok iyi biliyorlar. Bu bir avantaj. Çünkü bir seyi bastan insa etmektense taniyan bilen isimlerle çalismak avantaj saglar. Diger oyuncularimizi da biliyor ve taniyorum” ifadelerini kullandi.

GMG Kastamonuspor’un yeni Teknik Direktörü Firat Gül’ün ekibinde Firat Yesilyuva, Ercan Gezgin, Aykut Erdogan, Ali Hidir Kurt ve Mustafa Kahraman yer aldi.

Kaynak: İHA