Galatasaray Tur Için Prag Deplasmaninda

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu rövansinda yarin Çekya temsilcisi Sparta Prag’a konuk olacak.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu rövansinda Galatasaray yarin TSI 23.00’te deplasmanda Çekya ekibi Sparta Prag ile karsilasacak. Istanbul’da oynanan maçtan sari-kirmizililar 3-2’lik skorla galip ayrildi. Aslan kazanmasi ve berabere kalmasi durumunda son 16 turuna yükselecek.

Son 10 maçini kazandi

Galatasaray, oynadigi son 10 resmi karsilasmadan galip ayrildi. Sari-kirmizililar bu süreçte Süper Lig’de Kayserispor, Trabzonspor, Istanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Basaksehir, MKE Ankaragücü, Türkiye Kupasi’nda Ümraniyespor ve Bandirmaspor, Avrupa Ligi’nde de Sparta Prag’i maglup etmeyi basardi.

6. randevu

Sparta Prag ile Galatasaray, Avrupa kupalarinda bugüne kadar 3’ü Avrupa Ligi, 2’si de Sampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 5 kez karsi karsiya geldi. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar 2 kez sahadan galip ayrilirken, Çekya ekibi de 2 kez kazandi. 1 mücadele ise berabere sona erdi. Bu maçlarda Galatasaray 7 gol atarken, Prag ise 9 gol kaydetti.



Avrupa kupalarinda 316. maç

Galatasaray, Avrupa kupalarinda bugüne kadar 315 kez oynadi. Bu maçlarda Aslan, 113 defa sahadan galip ayrilirken, 118 kez de rakiplerine maglup oldu. 84 karsilasmada ise kazanan çikmadi. Geride kalan mücadelelerde Cimbom, rakip fileleri 426 kez havalandirirken, kalesinde 468 gol gördü.

Avrupa Ligi’nde 93 maça çikti

Galatasaray, UEFA Kupasi ve UEFA Avrupa Ligi adlariyla düzenlenen organizasyonda bugüne kadar 93 kez sahaya çikti. Sari-kirmizililar, geride kalan mücadelelerde 37 galibiyet, 31 beraberlik ve 25 maglubiyet aldi. Aslan bu müsabakalarda 145 gol sevinci yasarken, kalesinde ise 115 gole engel olamadi.

Okan Buruk’un Avrupa karnesi

Okan Buruk, Galatasaray’daki teknik direktörlük kariyerinde Avrupa kupalarinda 13 maça çikti. Buruk, Sampiyonlar Ligi ve gruplarinda 12, Avrupa Ligi’nde de 1 olmak üzere oynadigi bu karsilasmalarin 7’sini kazanirken, 3’ünü de kaybetti. 3 müsabaka da berabere tamamlandi.

Çekya takimlariyla 9 karsilasma yapti

Galatasaray, Avrupa kupalarinda Çekya temsilcileri ile 9 resmi maça çikti. Aslan; Banik Ostrava, Sparta Prag ve Mlada Boleslav ile oynadigi 9 müsabakada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 maglubiyet aldi.

Sparta Prag’ta 3 futbolcu cezali

Sparta Prag’ta Galatasaray maçi öncesinde 3 futbolcu, kart cezalarindan dolayi oynamayacak. Ilk maçta kirmizi kart gören Matej Rynes ile sari kart görerek cezali duruma düsen Veljko Birmancevic ve Ladislav Krejci mücadelede görev alamayacak.

Mauro Icardi, Avrupa’da 6 gol atti

Galatasaray’in bu sezon Avrupa kupalarindaki en golcü futbolcusu olarak Arjantinli futbolcu Mauro Icardi yer aliyor. Icardi, Sampiyonlar Ligi gruplarinda ve elemelerinde 5, Avrupa Ligi’nde de 1 kez rakip fileleri havalandirdi. 31 yasindaki futbolcuyu, 3’er golle Kerem Aktürkoglu ve Dries Mertens, 2 golle de Hakim Ziyech takip etti.

Victor Nelsson, Ziyech ve Aurier oynamayacak

Galatasaray’da Danimarkali savunma oyuncusu Victor Nelsson, ilk müsabakada kirmizi kart gördügü için rövansta olamayacak. Sari-kirmizililarda sakatliklari devam eden Hakim Ziyech ile Serge Aurier de forma giyemeyecek.

Anthony Taylor düdük çalacak

Sparta Prag - Galatasaray müsabakasini Ingiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor yönetecek. Taylor’in yardimciliklarini Gary Beswick ve Adam Nunn yapacak. Karsilasmanin 4. hakemi de John Brooks olacak. Maçta VAR koltugunda Stuart Attwell, AVAR’da ise David Coote oturacak.

Kaynak: İHA