Erkan Yilmaz Açiklamasi 'Elemelere Kazanarak Baslamak Istiyoruz'

Milli basketbolcu Erkan Yilmaz, FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri B Grubu’nda oynayacaklari Italya ve Izlanda maçlarini kazanarak elemelere baslamak istediklerini dile getirdi.

A Milli Erkek Basketbol Takimi, FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri B Grubu’nda yarin deplasmanda Italya ve 25 Subat Pazar günü de Sinan Erdem Spor Salonu’nda Izlanda ile karsi karsiya gelecek. Zorlu iki müsabaka öncesi A. Efes formasi giyen 26 yasindaki milli basketbolcu Erkan Yilmaz, Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu.

"Kazanarak Avrupa Sampiyonasi elemelerine baslamak istiyoruz"

Fikstür yogunlugundan dolayi hazirlik sürecinin kisa oldugunu ifade eden Yilmaz, "Sikisik bir fikstür oldugu için dün toplandik. Hizli bir seklide üzerinden geçmemiz gereken seyler vardi. Dün de çalismalarinizi sürdürdük. Milli forma olunca en hazir sekilde Italya’ya gitmek ve kazanarak Avrupa Sampiyonasi elemelerine baslamak istiyoruz" dedi.



"Hedefimiz Avrupa Sampiyonasi’na gidebilmek"

Grupta 2’de 2 yapmak istediklerini aktaran 26 yasindaki basketbolcu, "Tabii ki de bu gruptan çikacagiz. Burada en önemli sey en iyi sekilde bitirip, Avrupa Sampiyonasi’na gidebilmek. Bizim hedefimiz bu. Insallah 2’de 2 ile baslamak istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda 25 Subat Pazar günü oynayacaklari Izlanda maçina taraftarlari davet eden Yilmaz, "Ay-yildizli forma olunca buranin dolu olacagini düsünüyorum. Herkes buraya gelecektir. Tabii ki de çok güzel bir atmosfer olacaktir. Umarim Pazar günü galibiyeti taraftarlarimiza armagan edebiliriz" seklinde konustu.



"Bu maçlari en iyi sekilde geçecegimizi düsünüyorum"

NBA’de oynayan milli basketbolcularin eksikligini hissettirmemek istediklerini de sözlerine ekleyen basarili basketbolcu, "Hissettirmemeye çalisacagiz. Sonuçta kadroda bulunan herkes altyapilardan, kendi takimlarinda beraber oynayan, beraber büyüdügümüz insanlar. Kisa bir hazirlik sürecinde birbirimize alismamizin daha kolay olacagini düsünüyorum. Onlarin yoklugunu hissettirmeden bu maçlari en iyi sekilde geçecegimizi düsünüyorum” degerlendirmesinde bulundu.

Erkan Yilmaz, bireysel performansi ile ilgili de, "Ben her zaman sahada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorum. Sakatlanana kadar da böyleydi, bunun dönüsünde de böyle olacak. Saglikli oldugum sürece en iyisini yapmaya çalisiyorum. Bir sikintim olmadigi sürece de Ergin Hocam çagirdigi zaman burada olmaya devam edecegim" diye konustu.

Kaynak: İHA