Depremzede Kadin Sporcular, Voleybolda Basarilara Imza Atiyor

6 Subat deprem felaketi sonrasi Besni Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü bünyesinde kurulan ve depremzede sporculardan olusan kadin voleybol takimi Türkiye Voleybol 2. Ligi’nde basariyla mücadele ediyor.

Ligde çiktiklari 8 maçin 7’sini kazanarak Play-Off’a kadar yükselen takim hem Adiyaman hem de Besni ilçesinin gururu oldu. Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinin ardindan kurulan Besni Gençlik ve Spor Kulübü Kadin Voleybol takimi bu sezon Adiyaman’i Türkiye Kadinlar Voleybol 2. Liginde temsil ediyor.

Ligde çiktilari 8 maçta 7 galibiyet olan ve grup lideri olarak Play-Off’a yükselen kadin voleybol takimi genel olarak depremzede sporculardan olusuyor.

Besni Kaymakami Çaglar Partal, ilçedeki vatandaslarin deprem psikolojisinden kurtulmalari için sportif faaliyetlerin önemine isaret ederek, sporculari desteklediklerini ifade etti.

Partal, “Besni Gençlik Spor Kulübü olarak bu sene Kadinlar Voleybol 15. Grupta takimimiz ilçemizi temsil etti. Grubumuzu da liderlikle bitirdik ve Eskisehir’de Play-Off’lara katilmak hakki kazandik.

Biz kaymakamlik olarak bu takimi kurarken belli basli amaçlarla yola çiktik. Bunu da gerçeklestirdigimizi düsünüyoruz ve mutlulugunu da yasiyoruz. 6 Subat’ta asrin felaketini yasadik. Suan ilçemizde devletimiz ve milletimizin imkanlariyla yaralar sariliyor. Imkanlari daha da iyilestirmeye çalisiyoruz. Bunlarin yaninda da sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel aktivitelerle de burada topluma bir seçenek sunmak istedik. Kadin voleybolu da bunun için uygundu çünkü gerek Besni’de gerekse de Türkiye’de ilgi gören bir spor. Bu amaçla yola çiktik hem de ilçemizde depremden etkilenen kisilere de bir alan açmak istedik.

Takimimizda da depremden en çok etkilenen oyuncularimiz da var. Yakinlarini kaybedenler, kendisi enkazda kalan küçük kizlarimiz da var. Onlar için de güzel bir yil oldu. Keza yine bizde depremde buradaydik. Esim ve bende depreme burada yakalandik bizim için de açikçasi bireysel anlamda deprem gündeminin içerisinde nefes aldirdi diyebilirim. Esim de antrenmanlara katildi, tabi esimin profesyonel anlamda bir kariyeri olmamakla birlikte takimdaki küçük oyunculara ablalik yapabilmek onlari yönlendirmek açisindan bizde bu sürecin içerisinde yer aldik. Ben emek veren herkese ve bu takima sahip çiktiklari için Besnililere tesekkür ediyorum. En önemlisi de depremden en çok etkilenen kizlarimiz bu takimla bir nebze iyilesmeye çalistilar onlara da tesekkür ediyorum” dedi.

Takima gönüllü olarak katilan ve hem antrenmanlarinda hem de maçlarda sporcularin yaninda olarak destek olan Kaymakam Çaglar Partal’in esi Seval Partal ise, “Bu takima sporcu olarak katilmamdaki amaç öncelikle genç kizlarimiza örnek olmak ve cesaretlendirmek” diye konustu.

Kaynak: İHA