Boksta Babasinin Destegiyle Basaridan Basariya Kosuyor

Elazig Belediyespor Kulübü Boks Takimi Kaptani Remziye Yenikan, babasinin destekleriyle boks sporunda önemli basarilar elde etti. Yenikan’in hedefi ise Türkiye sampiyonu olarak uluslararasi alanda Türk bayragini dalgalandirmak.

Elazig Belediyespor Kulübü’nün boks takiminin kaptani olan 24 yasindaki Remziye Yenikan, boksa babasinin destekleriyle 4 yil önce adim atti. Babasiyla birlikte boks maçlarini izleyerek bu yolculuga baslayan Yenikan, azmi ve kararliligiyla dikkat çekiyor. Bu süreçte birçok maça çikan Remziye Yenikan, üniversitelerarasi Türkiye sampiyonlugu, büyük kadinlar Türkiye üçüncülügü ve Malatya’da düzenlenen Cumhuriyet Kupasi sampiyonlugu gibi önemli basarilar elde etti.

Remziye Yenikan, babasinin destegiyle basladigi ve kararliligi sayesinde zirveye ulastigi bir mücadele ve basari öyküsünü sürdürüyor. Büyük basarilara imza atabilecegini gösteren Remziye Yenikan’in en büyük hedefi ise Türkiye sampiyonu olup, Avrupa ve dünyada Türk bayragini dalgalandirmak.

"Bu spora, babamla beraber boks maçlarini izleyerek basladim"

Babasinin destegiyle boks sporuna basladigi süreci anlatan Remziye Yenikan, "4 yildir boks sporuyla ilgileniyorum. Bir üniversitelerarasi Türkiye sampiyonlugum, büyük kadinlar Türkiye üçüncülügüm ayni zamanda Malatya’da gerçeklestirilen Cumhuriyet Kupasi sampiyonlugum var. Bu spora babamla beraber sürekli aksamlari boks maçlarini izlemem ve heveslenmemle basladim. Babamin destegiyle, kendimin de özverisiyle bu sporu 4 yildir yapiyorum" dedi.



"Hedefim Türkiye sampiyonu olup, ülkemi Avrupa’da ve dünyada en iyi sekilde temsil etmek"

Hedefleri ve hayalleri için yogun tempoda çalistiklarini dile getiren 24 yasindaki sporcu, "Antrenörümüz Cemil Döndü sayesinde salonumuzda çok saglam boks temelli olan arkadaslarimiz var. Avrupa sampiyonu Gizem Özer ve ondan öncesinde ise olimpiyatlarda bizi temsil ederek olimpiyat üçüncüsü olan Yakup Kiliç agabeyimiz var. Benim de hedefim Türkiye sampiyonu olup, ülkemi Avrupa’da ve dünyada en iyi sekilde temsil etmek ve gittigim her yerde Istiklal Marsi’ni her yerde okutmak ve dinletmektir" diye konustu.

Kaynak: İHA