Bodrumsporlu Milli Sporcular, 8'I Altin 14 Madalyayla Yuvaya Döndü

Yalova’da düzenlenen Türkiye Wushu Kung Fu Sampiyonasinda Bodrumsporlu milli sporcular 8 altin, 4 gümüs ve 2 bronz olmak üzere 14 madalya kazandi. Milli sporcularin basarilarindan dolayi mutlu olduklarini ifade eden Branslardan Sorumlu Asbaskan Fatih Öztarakçi, “Bizler Bodrumspor olarak baskanimiz Riza Karakaya önderliginde Bodrum yarimadamizda çesitli branslarimizla genç yeteneklerimizi amatör branslarimizla tanistirmayi ve bu yetenekleri gelistirerek yerel ve ulusal anlamda basari göstermek için var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.



Bodrumspor Wushu Kung Fu bransi milli sporculari 16 Subatta Yalova’da düzenlenen Türkiye Wushu Kung Fu sampiyonasinda Mugla’yi temsilen rakiplerine karsi kiyasiya mücadele etti. 23 ilden 375 sporcunun katildigi sampiyonada, Taolu bransinda yarisan milli sporculardan Cansu Aydemir 1 altin, 1 gümüs, genç kiz kategorisinde Sude Naz Çam 2 altin, yildiz erkekler kategorisinde Mehmet Ege Tezer 1 altin, 1 gümüs, genç erkekler kategorisinde Yavuzcan Parlak 2 bronz, 1altin, Baybars Altuntabak 2 gümüs ve Eren Ates 2 altin madalya kazandi. Toplamda 8 altin 4 gümüs ve 2 bronz olmak üzere 14 madalya kazanan milli sporcular büyük sevinç yasadi. Sampiyonadaki basarilarin ardindan Bodrum’a dönen 6 genç yetenek Bodrumspor Gümbet Tesislerinde Branslardan Sorumlu Asbaskan Fatih Öztarakçi ve antrenör Ali Top önderliginde bir araya geldi.

Bodrum sancagini basarilarla dalgalandiriyoruz

Yüzlerce sporcu ile farkli branslarda ivme yakaladiklarini söyleyen Branslardan Sorumlu Asbaskan Fatih Öztarakçi, “ Bodrumspor kulübü olarak çesitli branslarda faaliyet gösterdigimiz sporcularimizin yerel ve ulusal anlamda katilim gösterdigi yarismalarda göstermis olduklari basarilari anlatmak için sizlerle bir aradayiz. Bizler Bodrumspor kulübü olarak baskanimiz Riza Karakaya önderliginde Bodrum yarimadamizda çesitli branslarimizla genç yeteneklerimizi amatör branslarimizla tanistirmayi ve bu yetenekleri gelistirerek yerel ve ulusal anlamda basari göstermek için var gücümüzle yönetimimiz olarak çalisiyoruz. Kulübümüzün kiymetli bransi olan Wushu’da genç yeteneklerimiz Yalova’da yapilan sampiyonada kazandiklari çesitli derecelerle ve madalyalarla bizleri mutlu ettiler. Bodrumspor kulübü olarak her zaman hedefleri olan bir kulübüz. Farkli branslarda müsabakalara katilan 706 tane lisanli oyuncumuz var. Bunlara baktigimizda yüzme, voleybol, Wushu, Judo, Masa tenisi, yelken gibi branslarla farkli müsabakalarda Bodrum sancagini basarilarla dalgalandiriyoruz” dedi.



Bodrum’a tekrar gurur yasattik

Sporcularinin basarisindan dolayi mutlu oldugunu ifade eden Wushu Kungfu Antrenörü Ali Top, “Desteklerinden dolayi kulübümüze ve Bodrum Belediyesine tesekkür ederiz. 2006 yilindan beri bu bransi Bodrum’da yapiyoruz. Basta Türkiye sampiyonluklari olmak üzere ulusal ve uluslararasi sampiyonalara katiliyoruz. Birçok milli sporcu yetistirdigimiz gibi suanda aktüel olan sporcularimiz Yalova’da yapilan Wushu Türkiye Sampiyonasinda alinan basarilarindan dolayi kutluyorum. 6 sporcuyla katildik farkli kategorilerde yaristik. Toplam 14 madalya aldik ve bunlarin içerisinde 8 birincilik, 4 ikincilik ve 2’de üçüncülük alarak Bodrum’a tekrar bu gururu yasattik. Sporcularim geçen sene Avrupa sampiyonasi ve Balkan sampiyonlarina katildi ve burada da dereceler yaptilar. Hedefimiz sporcularimizin milli takimda devam etmeleri ve tekrar Avrupa ve dünyada derece yapmalarini saglamak” diye konustu.



Hedefinin dünya sampiyonlugu oldugunu belirten takim kaptani Sude Naz Çam, “Yaklasik 9 yildir bu sporu yapiyorum. Çok sayida Türkiye, Avrupa ve Balkan Sampiyonluklari olmak üzere 35’in üzerinde madalyam var. Hedefim uluslararasi arenada basta dünya sampiyonlugu olmak üzere daha çok sampiyonluklar yakalamak” diye belirtti.



Genç yildiz Baybars Altuntabak ise, “11 yildir bu sporu yapiyorum. Bu yil Türkiye Sampiyonasinda 2 ikincilik 1’de birincilik elde ettim. Çokça kez ulusal ve uluslararasi turnuvalarda bulundum oralarda dereceler yaptim. 100’den fazla madalyam var, milli sporcuyum. Dünya sampiyonasinda derece yapmayi hedefliyorum. Hocamiz çok degerli ve o olmasaydi bu basarilar olmazdi” dedi.



Dünya sampiyonasina hazirlandigini söyleyen Eren Ates, “ 12 yildir bu sporu yapiyorum. Çokça kez ulusal ve uluslararasi turnuvalarda bulundum 1’incilikler ve 2’incilikler elde ettim. Ali hocamiza çok tesekkür ederim onun sayesinde basardim. Suan ki hedefim Sivas’a gidip dünya sampiyonlariyla kamp yapacagiz ve sonra dünya sampiyonasinda derece elde etmek istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA