Baskan Fatih Keles, Avrupa Güres Sampiyonasi'nda Madalya Kazanan Sporculariyla Bulustu

IBB Spor Kulübü Baskani Fatih Keles, Avrupa Güres Sampiyonasi’nda madalya kazanan sporculariyla bir araya geldi.

Romanya’nin baskenti Bükres’te düzenlenen Avrupa Güres Sampiyonasi’nda madalya kazanan IBB Spor Kulübü’nün milli sporculari Selçuk Can, Yunus Emre Basar, Murat Firat, Zeynep Yetgil, U23 dünya sampiyonu Muhammed Gimri, IBB Spor Kulübü Baskani Fatih Keles ile birlikte basin toplantisi düzenledi.



Fatih Keles: "Insallah devami gelecek"

Güres milli takiminin gururlandiran sporculariyla bir araya geldiklerini ifade eden Fatih Keles, "Grekoromen Milli Takimimiz, Avrupa sampiyonu oldu. Burada aramizdaki 3 arkadasimiz 3 madalya aldi. Zeynep kadinlarda bronz madalya kazandi. Onun sakatlik sonrasindaki ilk sampiyonasiydi. Sakatlik sonrasinda iyi bir dönüs olarak bakiyoruz. Selçuk, Avrupa sampiyonu oldu. Ilk kez Avrupa sampiyonu oldu. Insallah devami gelecek. Yunus Emre finalde kaybetti ama güzel mücadele etti, gümüs madalya kazandi. Murat 67 kiloda bronz madalya kazandi. Takim halinde de erkek güresçilerimiz Avrupa sampiyonu oldu, bizi gururlandirdilar. Serbestte U23’te ekim ayinda Tiran’da Dünya Sampiyonasi yapilmisti. Orada Muhammed Gimli 92 kiloda dünya sampiyonu olmustu" diye konustu.



Selçuk Can: "Sampiyon oldugum için mutluyum"

Altin madalya kazandigi için çok mutlu oldugunu aktaran Selçuk Can, "Avrupa Sampiyonasi’nda kariyerimde ilk kez altin madalya kazandim. Daha önce Avrupa ve Dünya sampiyonlarinda bronz madalyalarim vardi. Final maçina çikinca sag olsun Genel Sekreterimiz Erdem baskanim aradi, ‘Bu kez olacak’ dedi, motive etti. Sampiyon oldugum için mutluyum. Bu yolda emegi gelen herkes tesekkür ediyorum. Türkiye’nin en büyük kulübünde yer aldigim için ayrica mutluyum" seklinde konustu.



Yunus Emre Basar: "En iyi sekilde ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek istiyorum"

Sampiyonluk madalyasi almak için çalismalarina devam ettigini aktaran Yunus Emre Basar, "77 kiloda Avrupa ikincisi oldum. 2021 yilindan beri Avrupa ve dünya arenalarinda birçok madalyalarim oldum. Henüz sampiyonluk madalyasi alamasam da bu yolda sampiyonluk madalyasi kazanmak için çalismaya devam edecegiz. Bu kulübün bir üyesi oldugum için çok mutluyum. Kulüp baskanimiza, kulüp hocalarimiza özellikle Cenk Ildem hocamiza tesekkür ediyorum. Güçlü bir takimimiz var. Olimpik siklette yarisiyorum. Kotayi alip en iyi sekilde ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek istiyorum" ifadelerini kullandi.

Kulübe yeni katildigini hatirlatan Murat Firat, "Bu kulübe bronz madalya kazandirdim. Insallah önümüzde olimpiyat kotalari var. Orada Selçuk kardesimle yarisacagiz. Nasipse ikimizden birisi olacak. Herkese tesekkür ederim" dedi.



Zeynep Yetil: "Çok zor bir süreçten geçtik"

Sakatliktan iyi döndügünü sampiyonada madalya kazandigini söyleyen Zeynep Yetil, "53 kiloda ülkemi temsil ettim. Geçen yil Avrupa Sampiyonasi sonrasinda operasyon geçirdim. Bu yil Büyükler Avrupa Sampiyonasi bronz madalya elde ettim. Çok zor bir süreçten geçtik. Oraya giderken kafamda tek bir soru isareti vardi, ‘Geri dönecek miyim’ diye. Geri döndügüm için mutluyum. Hedefim Bakü’de yapilacak olarak olimpiyat kota müsabakalari olacak. Orada ilk 2’ye girmek olacak. Hedefim orada olimpiyat kotasini alip ülkemi en iyi sekilde temsil etmek istiyorum. Sakatlik sürecimde kulübümün çok destegi oldu. Çalismalarimiza devam edecegiz. Emek veren herkese tesekkür ediyorum" açiklamasinda bulundu.

Muhammed Gimri ise altyapidan yetistigini belirterek, "Altyapidan yetistim. 10 yildir kulüpteyim. 10 yasimdan beri Tevfik hocamla birlikte çalisiyoruz. 2023 Gençler Dünya Sampiyonasi’nda altin madalya getirdim. Bu serbest güreste tarihte ilk. Insallah hedefim agabeylerim sampiyon olmak. Hedef olimpiyat" seklinde konustu.

Toplanti toplu fotograf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: İHA