Türkiye Wushu Kung Fu Sampiyonasi Heyecani Yalova'da Yasaniyor

Yalova’nin Çinarcik ilçesinde Türkiye Wushu Kung Fu Sampiyonasi heyecani devam ediyor. ’TÜGVA Sehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek’ sloganiyla düzenlenen sampiyonada 4 bin sporcu ter döküyor.

Çinarcik Spor Salonu’nda gerçeklestirilen ve 16 Subat Cuma günü baslayan Türkiye Wushu Kung Fu Sampiyonasi, kiran kirana mücadelelere sahne oluyor. Minikler, yildizlar, gençler ve büyükler kategorilerinde gerçeklestirilen sampiyona 28 Subat’ta sona erecek. Türkiye Wushu Kung Fu Federasyon Baskani Abdurrahman Akyüz, sampiyonada Filistin konusunda oldukça duyarli olduklarini belirterek, “Zulüm ortadan kalksin, insanlar, çocuklar ölmesin. Huzurlu ve mutlu bir dünya olsun. Türk milleti olarak, devlet olarak biz zaten bunun öncülügünü yapiyoruz. Cumhurbaskanimizin öncülügünde bu mücadele dünyada veriliyor. Bu yil da biliyorsunuz Filistin’de su ana kadar 30 bine yakin insan sehit edildi. Bunlarin 10 binden fazlasi çocuk ve bugün burada, müsabakalarimizin bu bölümü Minikler ve Yildizlar Türkiye Sampiyonasi. Burada vurgu yapacagiz” ifadelerini kullandi.

2024 yilinin ilk gününde Istanbul Galata Köprüsü’nde düzenlen ’Nehirden Denize Özgür Filistin’ eylemine de destek verdiklerini hatirlatan Akyüz, “Bu eylemler devam ediyor. Biz diliyoruz ki insallah Filistin bu yil kurtulur. Yasasin Türkiye, yasasin Filistin” dedi.

Wushu’nun önemine de deginen Akyüz, “Bu sampiyonaya yaklasik 4 bin sporcu katilacak. Büyük bir sampiyona. Wushu Kung Fu sporu dünyanin en güzel, faydali sporu. En çok sevilen, en çok yapilan, 5 bin yillik bir tarihi olan bir spor. Bizim sporcularimiz ayni zamanda çok duyarli. Çünkü wushu; bedensel, zihinsel, ruhsal gelisimi en iyi saglayan spor. En iyi ruha, zihne, akla sahip olan sporcular, insanlar burada” diye konustu.

Merkez Hakem Kurulu Üyesi Mustafa Meral, müsabakalarda yaklasik 40 hakemin görev yaptigini belirtti.

Federasyon baskanina sampiyona için tesekkür eden Meral, sporcularin adaletli sekilde turnuvadan ayrilmasi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

Kaynak: İHA