En Az Yabanci Kullanan Trabzonspor

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’de bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Besiktas arasinda en az yabanci oyuncu kullanan takim konumunda yer aliyor.

Sampiyonluk yasadigi 2021-2022 sezonundan sonra kadro istikrari arayan Trabzonspor, inisli-çikisli bir dönem yasarken, Galatasaray, Fenerbahçe ve Besiktas arasinda en az yabanci oyuncu kullanan takim oldu. Sezon basindan bu yana yerli ve yabanci olmak üzere 32 oyuncunun süre aldigi Karadeniz ekibinde, yerli oyuncu kullanma orani yüzde 45, yabanci oyuncu kullanma orani ise yüzde 55 oldu.

Kadrosunda 13 yabanci oyuncu bulunduran Karadeniz ekibinin, altyapidan gelen futbolcularla birlikte yerli oyuncuyu sayisi 19’a çikiyor. 2024-2025 sezonundan itibaren takip eden ilk üç sezonda A takim listesinde yazilacak yabanci uyruklu futbolcu sayisi 14’ten 12’ye, takip eden sonraki iki sezonda ise 11’e düsürülmüs, sinirlama ise kalkmisti. Önümüzdeki sezon sampiyonluga oynayacak bir kadro kurmanin planlarini yapan Trabzonspor, yerli ve yabanci oyuncu olusumunda önemli bir süreç yasayacak.

En fazla yabanciyi Galatasaray tercih etti

Trendyol Süper Lig’de en fazla yabanci oyuncu kullanan takimlarin basinda ise Galatasaray geliyor. Yüzde 30 yerli, yüzde 70 yabanci oyuncu kullanan sari-kirmizililari, Fatih Karagümrük yüzde 31yerli, 69 yabanci ve Gaziantep FK yüzde 31.5 yerli, yüzde 68.5 yabanci istatistikleriyle takip etti. Fenerbahçe yüzde 36.6 yerli ve yüzde 63.5 yabanci oyuncu degerlendirdi. Besiktas ise yüzde 43.5 yerli oyuncu, yüzde 56.5 yabanci oyuncuyu sahaya sürdü.

En çok yerli tercihi Sivasspor’dan

Trendyol Süper Lig’de Sivasspor yüzde 53 oraninda yerli oyuncu tercih ederken, yüzde 47 ise yabanci futbolcu oynatti. Pendikspor yüzde 51 yerli, yüzde 49 yabanci, Trabzonspor da yüzde 45 yerli ve yüzde 55 yabanci futbolcudan yararlandi.

Kaynak: İHA