Okan Buruk Açiklamasi 'Bu Sezon 24. Sampiyonlugumuzu Elde Etmek Istiyoruz'

SAMSUN – Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Samsunspor galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada bu sezon da sampiyon olarak, 24. sampiyonluklarini kazanmak istediklerini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasinda Galatasaray, deplasmanda Samsunspor’u 2-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Teknik Direktör Okan Buruk, çok önemli bir galibiyet aldiklarini belirterek, “Son haftalarin formda takimi Samsunspor’a karsi oynadik. 4 maçtir yenilmiyorlardi. Zor bir deplasman ve muhtesem bir taraftarlari var. Bizim taraftarimiz da çok iyi destekte bulundu. Maça etkili basladik ve erken goller bulduk. Maç dengeli geçti ve günün sonunda kazandik. Skoru artirabilirdik ama Samsunspor da ikinci yarinin basinda gol bulabilirdi. Samsunspor da iyi oynadi. Bundan sonraki maçlarda onlara da basarilar dileriz. Hedefimiz sürüyor. Bu sezon 24. sampiyonlugumuzu elde etmek istiyoruz. Subat ayi çok yogun olacak. Avrupa maçlarimiz da baslayacak. Böyle maçlari kazanarak moral buluyoruz” dedi

“Sol bekte Türk oyuncu kullanmayi düsünüyoruz”

Bugün gerçeklesen transferler ve gerçeklesebilecek transferler hakkinda da konusan Buruk, “Transfer dönemi çok zor. Hoca, takim ve baskan için zor bir süreç. Üzerimizde büyük baskilar olusuyor. Bazen gitmek isteyen oyuncular oluyor, bazen de sizin göndermek istediginiz oyuncular oluyor. Bizim görevimiz maçlara hazirlanmak. Çok tecrübeli oyuncularimiz var. Geçen sene sampiyonlugu kazanan bir oyun aklimiz var. Oyun aklimizi sahaya yansitiyoruz. 1 gün önceden antrenmanda oyuncularimizin çok iyi konsantre oldugunu gördük. Transfer dönemi zor ama bazi eksik mevkilerimizi kendi içerimizde kapattik. Bugün 2 tecrübeli transfer yaptik. Hedefimiz Avrupa kupalarinda ve ligde basarili olmak. Bugün Avrupa listesini olusturup, geri kalan 7 günde de bize yardimci olabilecek 1 transfer daha uygun olursa yapacagiz. Hedefimiz Galatasaray’i hem ligde hem de Avrupa’da basariya ulastirmak. Bugünkü transferler ile ilgili sol bek mevkiinde elimizde çok oyuncu var. Sol bekte Türk oyuncu kullanmak istiyoruz. Sag beke yabanci oyuncu aldik. Bakambu yerine bir oyuncu aldik. Angelino ve Boey geç aramizdan ayrildi. Buna ragmen çok iyi bir transfer çalismasi sergiledik. Baskanimiz elinden gelini yapti. Devre arasi istediginiz oyunculari almaniz zor olabiliyor. Bir firsat transferi olabilirse yapacagiz. Yönetime çalismalarindan dolayi tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA