Kuryeler Daha Iyi Sartlar Elde Etmek Için Derneklesiyor

Eskisehir’de Kuryeler Birligi üyesi kuryeler, yasadiklari mesleki sikintilara dikkat çekerek çözüm bulabilme amaciyla dernek kuracaklarini açikladilar.

Yasadiklari sorunlar ile sik sik gündeme gelen kuryeler, derneklesme yoluna basvurdu. Eskisehir Kuryeler Birligi’ne üye kuryeler, yasadiklari sorunlara daha fazla dikkat çekebilmek amaciyla dernek kuracaklarini açikladilar. Kurduklari dernekle meslektaslari Ile birlikte yasadiklari sorunlara daha kolay çözüm bulabileceklerine inandiklarini belirten Gökay Basar, “Bizler artik bir arada, dayanismayla sorunlarimiza çözüm üretecegiz” dedi.

“Kuryelerin refah seviyesinin daha yukari çikmasi için ugrasacagiz”

Derneklesmeyle kuryelerin özlük haklarinda ve refah seviyelerinde olumlu sonuçlar elde edeceklerini belirten Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Basar, “Yönetim kurulu olarak 10 kisi bir araya geldik. Dernegimizi üyelerle birlikte büyütmeyi hedefliyoruz. Kuryelerin özlük haklarinin ve refah seviyelerine daha yukariya çekilmesi için ugrasacagiz. Bu alanda bir açiklik vardi Eskisehir’de. Biz de tek çati altinda toplanarak örgütlü mücadeleye dönüstürmek istiyoruz. Eskisehir’de resmi anlamda 3 bine yakin kayitli kurye var. Bize arkadaslarimizdan gelen talepler üzerine böyle bir yola çiktik. Kurye arkadaslarimiz, bizler artik bir arada, dayanismayla sorunlarimiza çözüm üretecegiz” dedi.

Kaynak: İHA