Cedric Bakambu'nun Galatasaray Kariyeri

Galatasaray’dan Ispanyol ekibi Real Betis’e transfer olan 32 yasindaki futbolcu Cedric Bakambu, sari-kirmizililarla yarim sezonluk kariyerinde toplam 16 resmi maça çikti ve 2 gol sevinci yasadi.

Galatasaray’da bu transfer döneminde Sacha Boey’un ardindan Cedric Bakambu da takimdan ayrildi. Sari-kirmizilar, Bakambu’nun 5 milyon Euro bonservis ve 5 milyon 50 bin Euro da sartlara bagli bonusla Ispanyol temsilcisi Real Betis’e transfer oldugunu duyurdu.

Yaz transfer döneminde Suudi Arabistan ekibi Al-Nasr’dan 700 bin Euro bonservisle transfer edilen ve 2 yillik sözlesme imzalanan 32 yasindaki futbolcu, yarim sezon forma giydigi Galatasaray’a ciddi bir para kazandirarak takimdan ayrildi.

16 maçta 2 gol atti

Demokratik Kongo Cumhuriyetli golcü, sari-kirmizililarla 10 Trendyol Süper Lig, 6 da UEFA Sampiyonlar Ligi grup ve elemelerinde olmak üzere toplam 16 resmi karsilasmada forma giyerken, 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Bakambu ligde Pendikspor, Sampiyonlar Ligi gruplarinda da Bayern Münih maçlarinda gol sevinci yasadi. Deneyimli futbolcu oynadigi 16 müsabakanin 2’sinde 11’de basladi.

Kaynak: İHA