Antalyasporlu Boksörlerden Iki Türkiye Sampiyonlugu

Türkiye Boks Federasyonu tarafindan düzenlenen Genç Erkekler ve Kadinlar Türkiye Ferdi Boks Sampiyonasi 24-31 Ocak 2024 tarihleri arasinda İçel’in Yenisehir ilçesinde bulunan Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçeklesti. Eski milli takim antrenörlerinden Naci Oral adina düzenlenen sampiyonaya 5 sporcu ve 2 antrenörle katilan Antalyaspor boks takimi İçel’den 2 bronz ve 2 altin madalya ile ayrildi.

Toplam 63 ilden 467 Erkek ve 260 Kadin sporcunun katildigi sampiyonada ringe çikan kirmizi beyazli boksörlerden Refik Kartal, 63.5 kiloda rakiplerini teker teker devirerek altin madalya kazanirken; takim arkadasi Mehmet Ali Demirezen ise 54 kilogram kategorisinde zirveye uzanarak altin madalya kazanan bir baska Antalyasporlu altin eldiven oldu.

İçel’de mücadele eden Antalyasporlu boksörler Veysel Karani Kardas ve Polat Yildirim sirasiyla 75 ve 60 kilogram kategorilerinde çiktiklari maçlar sonucunda birer adet bronz madalya kazanarak akreplerin madalya sayisini 4’e çikaran isimler oldular.

Türkiye Ferdi Boks Sampiyonasi’nda Antalyaspor formasi ile altin madalyayi kazan Refik Kartal ve Mehmet Ali Demirezen, elde ettikleri bu basarilarla önümüzdeki Nisan ayinin basinda Hirvatistan’da düzenlenecek Genç Erkekler ve Kadinlar Avrupa Boks Sampiyonasi’nda hem Antalyasporu hem de ülkemizi temsil edecekler. Basarili boksörler burada elde edecekleri derecelerle 2024 Dünya Sampiyonasi’nda da boy göstermeyi hedefliyor.

Kaynak: İHA