Motor Tutkunu 12 Yasindaki Zeynep'in En Büyük Hayali Pistlerde Yarismak

Yozgat’ta babasina özenerek 4 yasinda motosiklet sürmeye baslayan 12 yasindaki Zeynep Irgav, motosiklet tutkunu olan babasindan aldigi sürüs egitimleriyle motokros yarislarina katilip Türkiye sampiyonluguna ulasmayi hedefliyor.

Motosiklet kullanmayi seven babasi Nuri Irgav’i örnek alan Zeynep Irgav, 4 yasinda motosiklet kullanmaya basladi.

Babasindan motosiklet kullanmayi ögrenen ve gönlünü motor sporlarina kaptiran Zeynep Irgav, 4 yasinda geçirdigi ufak çapli kaza sonrasi heyecanini ve tutkusunu hiç yitirmedi. Motosiklet kullanmaya devam eden ve su an 12 yasinda olan ortaokul ögrencisi Zeynep Irgav, okul sonrasi bos vakitlerini trafige kapali alanlarda babasindan sürüs egitimi alarak geçiriyor. Türkiye Motosiklet Federasyonu’ndan sporcu lisansi alip düzenlenecek yarislara da katilmayi hedefleyen Zeynep, Türkiye sampiyonluguna ulasma hayaliyle çalismalarini sürdürüyor.

“Motor kullanmak benim için bir tutku”

Hayalinin lisans çikarip Türkiye sampiyonalarinda pistlerde yarismak oldugunu söyleyen Zeynep Irgav ise, “Motosiklet sevgisi benim kanimda var, 4 yasindan beri motor kullaniyorum. 4 yasinda geçirdigim ufak bir kaza sonrasi çok korktum ama sonrasinda babamla gezilere giderek yeniden sevmeye basladim. Bu tutku bana babamdan geliyor. Kiz oldugum için çevremde beni gören hayretle karsiliyor ama bu isi severek yapiyorum. Babamla arazide geziyoruz, henüz ehliyetim yok, babam beni yarislara hazirliyor, egitiyor. Telefon basinda zaman geçirmektense dagda adrenalin yasamak daha iyi. Derslerden arta kalan zamanlarimda babamla motor sürmeye gidiyorum, burada stres atiyorum. Motor kullanmak benim için bir tutku. Ileri de lisansim çikinca Türkiye ve Avrupa’da sehrimi temsil edip dereceye girerek ailemi gururlandirmak istiyorum” seklinde konutu.

Nuri Irgav: “Motosiklet sevgisini kizima asiladim”

Trafige kapali dag, bayir ve göl kenari gibi alanlarda kizina sürüs egitimi veren baba 39 yasindaki Nuri Irgav, “2006 yilindan itibaren motosiklet kullaniyorum. Özel sektörde asçiyim, pazar günleri bos zamanlarimizda kizimla beraber motosiklet kullaniyoruz. Enduro yapiyoruz, arazide kizimi egitiyorum. Su an kizim 12 yasinda, 4 yasindayken motosikletiyle ufak bir kaza geçirmisti, korkmustu. Daha sonra motosikleti sevdi, birlikte gezdik. Motosiklet sevgisini kizima tekrar asiladim. Su an için ehliyeti yok, trafige çikmiyoruz ama kizimi arazide egitiyorum, onu gelistiriyorum. Rabbim izin verirse lisans çikarttirip Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun düzenlemis oldugu yarislara hazirlanmasini istiyorum. Sehrimizi ve ülkemizi en iyi sekilde temsil edecegine inaniyorum, bu yönde çalismalarimiz sürüyor” dedi.

Kaynak: İHA