Fernando Santos Açiklamasi 'Besiktas Kontra Atak Yapacak Bir Takim Degil'

Besiktas’in kontra atak yapacak bir takim olmadigini söyleyen siyah-beyazlilarin teknik direktörü Fernando Santos, oyunu domine etmeleri gerektigini belirtti.

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasinda Besiktas, sahasinda Konyaspor’u 2-0 maglup etti. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, açiklamalarda bulundu.

“Ilk 25 dakika sahada yoktuk”

Ilk 25 dakika maça çok kötü basladiklarinin altini çizen Santos, “Sahada yoktuk. Çok geride savunma yaptik. Rakibi kalemize çok yaklastirdik. Ikinci toplari kazanmak için gerekli kadar agresif degildik topu da kullanamadik. Rakibe sansi biz verdik. Çok rahat topu kullandilar. 25. dakikadan sonra toparlanmaya basladik. Devre arasi oyuncularimizla konustuk ve ikinci yariya farkli havada girdik. Yapmamiz gerekenleri yaptik. Topu döndürdük, önde bastik. Daha agresiftik. Önemli olan ilk 25 dakikanin tekrarlanmamasi. Ikinci yarida dogru yaptiklarimizi önümüzdeki maçlarda da oynamaliyiz. Hak ettigimiz bir galibiyet aldigimiza inaniyorum” ifadelerini kullandi.

“Besiktas kontra atak yapacak bir takim degil”

Besiktas’in rekabetçi ve yüksek siddette bir oyun oynamasi gerektigine dikkat çeken Portekizli teknik adam, “Içeride de disarida da Besiktas bu ilk 25 dakika gibi oynayamaz. Ben bunu kabul edemem. Bunu degistirmeliyiz. Rekabetçi, yüksek siddette bir oyun oynamaliyiz. Agresif olmaliyiz. Ligde her takim savasiyor. Bizim de bunu yapmamiz lazim. Ikinci yari daha çok öndeydik. Böyle olunca da topu biz kullandik ve iyi firsatlar yakaladik. Ikinci yaridaki sikintimiz da çok acele ettik. Aceleyle çok fazla top kaybettik. Bunu da düzeltmeliyiz. Besiktas kontra atak yapacak bir takim degil. Oyunu domine etmek zorundayiz. Oyunu kontrol altina almaliyiz. Çalisarak bu seviyeye gelecegimizi biliyorum. Bu hafta bazi oyunculari disarida birakmak zorunda kaldik. Kadroda olmayan oyuncular da daha çok çalisacak. Beraber çalisarak bunu en yüksek seviyeye çalisacagiz” seklinde konustu.

Fernando Santos, taraftarlardan da her oyuncuya destek olmalari ricasinda bulunarak, “Ilk 25 dakika kötü degildik, berbattik. Taraftarlarimiza tesekkür ediyorum, destek verdiler. Ama her oyuncumuzu daha iyi performans göstermesi için desteklememiz lazim” cümlelerine yer verdi.

“Geldigimizden beri tüm takimin beraber oldugu idmanlari bu hafta yaptik”

69 yasindaki teknik direktör, ofansif anlamda zorlandiklarini belirterek, “Göreve geleli 40-45 gün oldu. Geldigimizden beri tüm takimin beraber oldugu idmanlari bu hafta yaptik. Ofansif olarak zorlaniyoruz. En kisa sürede çözecegiz. Organize ataklarimizi daha çok gelistirmek zorundayiz. Bizim kodumuzda bu var. Bunu kisa zamanda çözecegimizi düsünüyorum. Oyuncularim da ne istedigimi anlayarak, bunlari daha rahat yapacaklarini düsünüyorum, daha fazla çalisinca” degerlendirmesinde bulundu.

“Necip takimin en iyilerinden”

Joe Worrall’un bugün neden oynamadigina yönelik gelen bir soruya Santos, “Necip harika oynuyor. Inanilmaz bir profesyonel, taktik ve agresiflik anlaminda. Onun oynamamasinin sebebi Necip’in suçu. Necip takimin en iyilerinden çünkü” cevabini verdi.

Fernando Santos, Galatasaray derbisinden önce ligde Istanbulspor ve Türkiye Kupasi’nda Konyaspor’la iki önemli mücadele oynayacaklarini, bu yüzden odak noktalarinin derbiden önce söz konusu karsilasmalar oldugunu sözlerine ekledi.

“Aboubakar’in takima faydali olacagini düsünüyorum”

Tecrübeli çalistirici, Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar’la ilgili ise sunlari dile getirdi:

“Aboubakar sakatlik sürecinden yeni çikti. Idmanlarda iyi çalisiyor. Bugün adapte olmasi için sonradan oyuna aldik. Ilk 11’i ben seçmiyorum, oyuncu karar veriyor. Antrenmanlarda azmini gösterirse ilk 11 oyuncusu olur. Aboubakar’in istegi var, iyi çalisiyor. Takima faydali olacagini düsünüyorum.”

Kaynak: İHA