Çagdas Atan Açiklamasi 'Kafamizi Kaldirip Yolumuza Devam Etmemiz Gerekiyor'

Basaksehir, Teknik Direktörü Çagdas Atan, Kayserispor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, ilk yari kötü bir oynamalarina ragmen maçin son dakikalarinda beraberlige çok yaklastiklarini söyleyerek, “Kafamizi kaldirip yolumuza devam etmemiz gerekiyor” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasinda Basaksehir, evinde karsilastigi Kayserispor’a 3-2’lik skorla maglup oldu. Müsabakanin ardindan Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Ilk yarida muazzam kötü bir yari oynadiklarini söyleyerek sözlerine baslayan Çagdas Atan, “Belki de teknik adamligimdaki en kötü 45 dakikalardan biriydi. Ne ön alan baskisinda ne kaybettigimiz toplar sonrasinda karsilamada ne de geriden oyun kurmada iyi degildik. Antrenmanda yaptiklarimizi sahada uygulamada zorluk çektik. Bazi oyuncularimizin maç stresini kaldiramadigini gördük, takimin boyu çok uzadi. Ilk yari çok efor harcadik, ilk yari ve devre arasinda hamle yaptik. Oyun bize geldi. Iyi pozisyonlara girdigimizi düsünüyorum. 2-2’yi beklerken gereksiz bir üçüncü gol yedik. Ona ragmen oyuncularim birakmadi, 3-2’yi bulduk beraberlik üç puan gibi motivasyon olabilirdi. Maalesef penaltiyi kaçirdik, kafamizi kaldirip yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Önümüzde çok önemli Gaziantep maçi var. Ben geldikten sonra bir Anadolu takimina ilk kez kaybettik. Skordan ziyade ilk yaridaki kötü performans önemli. Orijinal bek konusunda sikinti yasadik. Lima cezali, Duarte sakat. Fazla alternatifimiz yoktu. Kemen ve Dubois ile oynadik. Oyuncularim tekrar ayaga kalkacak güce sahip” ifadelerini kullandi.

“Kulübe bizim mahremiyet alanimiz”

Maçin son bölümünde Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yilmaz ile arasinda yasanan gerginligin sebebinin sorulmasi üzere Çagdas Atan, “Orada Burak Hoca, bizim kulübedeki bir oyuncuya bir sey söyledi.

Kulübe bizim mahremiyet alanimiz, benim ne oyuncularima ne de yardimci antrenörlerime, ekibime kimse kenardan konusamaz. O ekibin lideri olarak yapmam gerekeni yaptim, az önce de görüstük birbirimize basarilar diledik. Çok büyütecek bir sey yok” diye cevapladi.

Ilk yaridaki kötü performansin sebebiyle ilgili ise, “Ilk yari ön alan baskisini kötü yaptik. Karsi presi kötü yaptik, en kötüsü geriden oyun kurmayi kötü yaptik. Rakip birebir geldiginde önemli oyuncularimizin inisiyatif almasi gerekiyor. Oyunun boyu çok uzadi” dedi.



“Penaltici konusunda yeni bir arayisa girecegim”

Mücadelenin son dakikasinda Piatek’in gole çevirmedigini penalti atisiyla ilgili ise Atan, “Ligde iyi ve kritik penaltilar atti özellikle Sivas maçinda ayakta tuttu ve kazanmamizi sagladi. Penalti kaçar evet ama ben çok penalti konusunda üst üste kaçirana sabreden bir tarzim yok o yüzden o konuda yeni bir arayisa girecegim. Opoku iyi penalti atiyor. Piatek birinci penalticimiz ama iki tane üst üste penalti kaçirmak çok kaldirabilecegimiz bir sey degil” diye konustu.

Kaynak: İHA