Kocaelispor - Sanliurfaspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1.Lig’in 23. haftasinda Kocaelispor’un sahasinda Sanliurfaspor’a 1-0 maglup oldugu maçin ardindan teknik direktörler karsilasmayi degerlendirdi

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Kocaelispor Teknik Direktörü Ertugrul Saglam, “Bugün maç öncesinde sunu söylemistim; rakibimizin (Göztepe) puan kaybetmesinden sonra oyuncularimizin moralini olumlu etkilemisti. Bugün taraftarin coskusuna baktigimizda da onlarin da üst düzey motivasyonla buraya geldigini gördüm. Rakibe 1-0 yenildikten sonra burada oyunu degerlendirmek, sunu yaptik. Bunu yaptik, bu kadar pozisyona girdik demek bana dogru gelmiyor. Iyi basladigimiz bir oyunda direkten disari çikan, Davit’in, Beridze’nin pozisyonu. Iyi oynayamadigimiz, iyi organize olamadigimiz oyunda 6 tane su götürmez net pozisyon var. Ama olmadi. Bu kadar net pozisyona girip de bir tanesinin olmamasina üzüldüm Beceriksizlik de var ama bir o kadar da sanssizlik var. Sonuçta kaybettik. 3 puan daha artiyla devam edebilirdik ama bu sekilde kaybetmek bize üzüntü verdi" dedi.



“Elestiri de gayet dogaldir”

Tribünlerin ‘istifa’ sloganlariyla tepki göstermesiyle ilgili olarak da deneyimli teknik adam Saglam, “Futbolda iyi gittiginizde nasil övgü varsa kötü gittiginizde elestiri de gayet dogaldir. 3 hafta önce çok güzel Eyüpspor maçi oynadik. Futbol kalitesi, üretkenligi, mücadele açisindan herkesi mutlu etti. Memnun olmayanlar da olmus olabilir. O noktadan buraya gelmek hakikaten bence futbol sanssizligidir. Futbolun dogrulariyla, gerçekleriyle açiklayamayiz. Maalesef bu takim bu süreci yasiyoruz. Adaptasyon süreci yasiyor bu takim. Taraftar kendi duygularini içten bir sekilde dile getirebilir. Onlarin düsüncesi ve beklentisidir. ‘Niye öyle dediler?’ diyecek, kimseye bir sey diyecek durumumuz yok” açiklamasinda bulundu.

Cihat Arslan: “Kocaelispor’u böyle gördügüm için mutluyum”

Sanliurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise karsilasmanin ardindan su sözleri kaydetti:

“Avrupa’da çalistim, UEFA Kupasi’nda tur atladik. Makedonya tarihine geçtim. Buradan biraz ayrilmistim. Geriye dönüste bazi seyleri tekrar olusturmamiz lazimdi. Urfa bizi geçmisteki basarilarimizdan dolayi seviyor. Çok destek görüyorum. Onlarla bütünlesmekten mutluyum. Ama ben basarmadim bunu. Allah insana isteme duygusu veriyor. Siz isterseniz karsiligini da veriyor. Maçi istemek demek; kosmak demek, kademeye girmek demek, pozisyona girmek demek. Futbolda böyle bir sey; istemezseniz bir seyler degismez. Çocuklar, kendileri degisim istiyor. Bana da enerjiyi veriyor. Çok eksiklerimiz var ama beraber bir takim olusturmaya çalisiyoruz. Kazandik diye hakli taraf olarak kendimi hissetmiyorum. Galibiyetlerden sonra daha mütevazi olmak lazim. Ben Kocaelispor’un bugününü gördügüm için çok mutluyum. 10 gün elektriginin kesik oldugu günleri de gördüm. En zor zamanlarda futbolculuk, teknik direktörlük yaptim. Çok zordu. Agladigimiz maçlari biliyorum. Bu muhtesem stadi yapandan, taraftariyla birlikte kimin emegi geçtiyse Allah razi olsun. Bazen de rakip olabiliyorsunuz. Kazandikça ligde kalirsiniz. Kazanamazsan puan falan hepsi hikaye. Zorlu bir maçti. Kocaelispor geçis hücumlarinda etkili takim. Savunmaya geçislerde sikinti yasayabilen bir takim. Hafta boyunca bunu irdelemeye, geçis hücumlarinda dogrulari yapmaya çalistik. Kazandigimiz için dogrulari yapmis olduk. Kaybetseydik bunlari yapamamis olacaktik. Bugün yüzde yüz bu maçi hak ettik de degis. Ortada maçti. Onlarda stres vardi. O stres onlarda daha baskindi. Biz stresi üzerimizden attik. Maçi hatasiyla sevabiyla görmek lazim.”

Kaynak: İHA